Ето къде ще бъде погребан Ален Делон


Ето къде ще бъде погребан Ален Делон
Снимка: Getty Images

Кино легендата Ален Делон, който почина на 88 години, ще бъде погребан близо до кучетата си в имението си в Души в Централна Франция, където си отиде от този свят.

Той е направил простъпки пред местните власти там, заяви пред АФП Кристоф Юро, подпрефект на Лоарет. Префектурата "е дала принципното си съгласие".

Не е планирано отдаване на почит на национално ниво, тъй като актьорът е дал ясно да се разбере, че не желае това.

Трите му деца - Антъни, Анушка и Ален-Фабиен, които от месеци водят ожесточени спорове за лечението и наследството му, в неделя бяха единни, когато обявиха смъртта на баща си. Сега те трябва да се справят с погребението на екранната икона, като решат дали да го ограничат до близките си.

Най-известните му роли

Сред най-известните филми на Ален Делон са "Роко и неговите братя"(1960), "Гепардът"(1963), "Басейнът" (1969), "Самураят" (1972), "Двама мъже в града"(1974), "Смъртта на един негодник" (1977), "Дума на ченге" (1985). Ален Делон печели Специалната награда на журито на кинофестивала във Венеция с "Роко и неговите братя" на Висконти, а "Гепардът" на Висконти получава "Златна палма" в Кан. В по-ново време се снима във "Финална версия – дами и господа" (2012), "Мъж по погрешка" (2010), "Астерикс на Олимпийските игри" (2008), "Лъвът" (2003). Участвал е в повече от 90 филма.

Силни цитати на Делон, с които ще го запомним

"Казвам това, което мисля, когато го искам, когато ми харесва. Не можете да ме спрете да кажа нещо."

"Мисля, че всички сме самотници в различна степен."

"Ако Господ ми бе дал възможност да променя едно-единствено нещо в досегашния си живот, аз не бих допуснал да си отиде от мен любимата ми жена."

"Аз самият имам прекалено много недостатъци, за да се тревожа за чуждите."

"Аз не съм звезда. Аз съм актьор. От години се боря да накарам хората да забравят, че съм просто едно хубаво момче с красиво лице. Това е тежка битка, но ще я спечеля. Искам публиката да разбере, че преди всичко съм актьор, много професионален. Този, който обича всяка минута да е пред камерата, но става нещастен в мига, в който режисьорът извика: „Стоп“.

"Най-доброто отмъщение е огромният успех."

"През целия си живот съм правил всичко заради другия пол. Мечтал съм да отдам на любимата си цялото си сърце. Но, уви! Късно научих урока, че мъжът никога не трябва да казва истината. Защо ви е истина, щом има любов?! Обичайте се."

"Парите са средство да постигнеш целите си. Те никога не са падали при мен от небето. Затова ги ценя. Случва се да давам пари в заем или просто да помогна на някой нуждаещ се, но избягвам да говоря за това. Гордея се не с щедростта си, а с моите деца."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама