Ето коя актриса ще е жури на Венецианския филмов фестивал (СНИМКА)


Ето коя актриса ще е жури на Венецианския филмов фестивал (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

Френската актриса Изабел Юпер ще председателства журито, отговорно за присъждането на престижния „Златен лъв“ за най-добър филм на 81-вия Венециански филмов фестивал, който ще се проведе от 28 август до 7 септември, съобщи АФП.

„Дълга и прекрасна история ме свързва с Венецианската мостра, да стана привилегирован зрител на това събитие, за мен е чест“, реагира 71-годишната актриса.

Вижте още: Край на сагата: Прекратиха делото срещу Шакира за данъчни измами

Какво казаха от Венецианската мостра

„Голямото й желание постоянно да се връща в играта - знак за нейната изключителна интелигентност, както и способността й да разглежда киното отвъд географските и умствени граници, я правят идеален председател на журито“, коментира творческият директор на Венецианската мостра Алберто Барбера.

Любима актриса на френския режисьор Клод Шаброл, Изабел Юпер печели наградата за най-добра актриса в Кан през 1978 г. за ролята си във филма му „Виолет Нозиер“.

Има и два филма на Клод Шаброл - „Женска история“ (Une affair de femmes,1988) и „Церемонията“ (La ceremonie,1995), които й позволяват да бъде коронясана два пъти във Венеция.

Във Франция тя два пъти печели „Сезар“ за най-добра актриса, за „Церемонията“ и през 2017 г. за „Тя“ на Пол Верховен, който също й носи „Златен глобус“ за най-добра актриса в драма и номинация за „Оскар“ за най-добра актриса.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама