Болният Чарлз III ще участва в тържествата за рождения му ден


Болният Чарлз III ще участва в тържествата за рождения му ден
Снимка: Getty Images

След малко повече от две седмици крал Чарлз III ще участва в официалните тържества по случай рождения си ден. Монархът се завръща към публичните си задължения, докато продължава да се лекува от рак, съобщи "Ей Би Си".

Кейт също се бори с рак

Новината идва на фона на съобщенията, че съпругата на принц Уилям, Кейт, ще пропусне публичната репетиция за събитието, тъй като и тя се лекува от рак. Все още не е ясно дали принцесата на Уелс ще присъства на основната церемония, известна като Trooping the Colour, на 15 юни.

Кейт Мидълтън разкри малко подробности за заболяването и лечението си, откакто обяви диагнозата си на 22 март.

Вижте още: Какво се случва? Кейт Мидълтън с много неуважителен жест към Камила

Чарлз се завръщаше към обществените си задължения, преди премиерът Риши Сунак да свика извънредни избори миналата седмица. Това принуди краля да отложи ангажименти, които биха могли да отклонят вниманието от кампанията, което повдигна въпроси дали ще присъства на празнуването на рождения ден.

Повече за тържествата

„Trooping the Colour“ е 460-годишна традиция, при която войници в пълна униформа дефилират покрай краля с церемониалното си знаме.

Чарлз вероятно ще пътува за събитието с карета заедно с кралица Камила и се очаква да наблюдава церемонията седнал на подиума, а не на кон, както беше миналата година.

Вижте още: Ето каква е тайната съставка в диетата на край Чарлз III

 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама