Арестуваха продуцента на "Ергенът" и "Стани богат"


Арестуваха продуцента на "Ергенът" и "Стани богат"
Снимка: NOVA

Известният телевизионен продуцент Нико Тупарев е бил арестуван. Той е бил задържан заради финансови престъпления.

Защо Тупарев е арестуван

Повдигнати са му обвинения и е привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, като го грози присъда от 10 до 20 години затвор. По данни от вътрешен източник на Narod.bg, пожелал анонимност, Тупарев години наред се е ползвал с чадър в съдебната система и прокуратурата, благодарение на който е извършвал злоупотреби, които сега излизат наяве.

Преди няколко седмици от Комисията за защита на конкуренцията обявиха, че образуват срещу Нико Тупарев и негови съдружници дело по сигнал от техен бизнес партньор за отклоняване на печалби от основната продуцентска фирма на Тупарев към други по-малки фирми.

От набраните от КЗК над 400 страници доказателства става ясно, че Нико Тупарев е източвал чрез сложна финансово-юридическа схема чрез поставени свои фирми милиони левове от телевизионните предавания „Ергенът”, „Биг брадър”, „ВИП брадър”, „Денсинг старс”, „Стани богат”, „Игри на волята”, „Черешката на тортата”, „Хелс кичън”, „Моята звездна кухня със Силвена Роу” и много други. Разследва се дали самите Нова и bTV са участвали в измамната практика.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама