7 футболни съпруги, променили животите на мъжете си


7 футболни съпруги, променили животите на мъжете си
Снимка: Getty images/Guliver

В деня на жената - 8-ми март "Чемпионат" разказа за 7 жени, на които не им е било лесно със своите любими - известни футболни звезди. Всяка от тях е повлияла на кариерата на мъжа си.

Дани Костер и Йохан Кройф

Син на съдържатели на малък зеленчуков магазин, Йохан израства като бунтар и анархист. Когато се влюбва в Мис Холандия 1967 и дъщеря на един от най-богатите хора в града, това е изглеждало малко неудобно за всички. Най-малко за нейния баща, уважаван бижутер. Йохан беше малко хипи, пушеше в съблекалнята и определено не отговарял на условията за зет на това семейство.

Тогава Дани решава да се заеме с футболиста. Накарала го да се самообразова и предала ръководенето на всички негови финанси в ръцете на баща си. И кариерата на Кройф минала под наблюдението на тъст му. Мнозина смятали, че жена му имала прекомерно влияние върху него, но Кройф не възразил. 

Клаудия Виляфаня и Диего Марадона

Те се запознали, когато Диего нямал и пълнолетие, и дълги години отношенията им преживели всички проблеми, на които ги обричал футболистът. Клаудия сериозно оценила ролята на Марадона в историята и неговия темперамент и му простила много неща.

Първоначално Клаудия воювала с Марадона за това той да не забравя тренировките. В края на 70-те той все още не е напълно сигурен в своето бъдеще. Последвало трудното преместване в Европа, в Неапол жената често изпълнявала ролята на прес-секретар на звездата и му помагала да се отърве от феновете. Редовните изневери не са разклатили нейната невъзмутимост и не са съсипали брака й. Той издържа и кокаиновия скандал през 1994 г.

Връзката им продължава още 10 години, а след това Марадона продължил сам. Но влиянието на Клаудия е все още там: тя останала негов приятел, станала негов агент и, според дъщеря им, даже му давала съвети за жените.

Хелен Сведин и Луиш Фиго

Хелен е една от първите професионални топ модели, която влиза в света на футбола. И тя има сериозна роля в кариерата на мъжа си. Когато започнали да се срещат, Фигу току-що бил преминал в Барселона и останал там 5 години. Хелен не възразила срещу трансфера му в Реал, който го прави най-мразения човек в Испания. От друга страна, той добавя към рафта с трофеите си две шампионски титли на Испания и Шампионска лига.

Но тя отказва офертата да отидат в Англия. И убедила Луиш да откаже. Пред лошото време и скучния английски живот двойката избрала Милано. Там Хелен продължила да работи като модел, а Фиго за 4 години спечели с Интер 7 трофея, завърши кариерата си и стана посланик на клуба.

Той е там и досега и семейството му живее в Милано.

Виктория Бекъм и Дейвид Бекъм

Спорен е въпросът колко от влиянието на бившата певица от Spice Girls е било от полза на Бекъм. Алекс Фъргюсън е казал, че прекаленото медийно внимание и вманиачеността му по неговия имидж са пречили на Дейвид да играе. Известният епизод с хвърлената по него обувка се случва точно въз основата на тази тема.

Но Бекъм не излязъл срещу треньора си и беше продаден в Реал Мадрид, където окончателно се превърна в поп звезда. Той спечели испанският шампионат и в края на кариерата - първенството на Франция и две титли в МЛС, а в същото време създаде модна линия, застъпи се за провеждането на Олимпиада в Лондон (2012).

Неотдавна той започна да се снима във филми. Взел от футбола всичко възможно, Бекъм не скучае след оттеглянето си, а достигна до нови нива на популярност.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама