"Златната ябълка“ - анимация за българските митове и легенди


"Златната ябълка“ - анимация за българските митове и легенди

От днес, 16-ти ноември 2015г., трейлърът на първото анимационно фентъзи, представящо българските митове и легенди, може да бъде гледан в глобалната мрежа.

В деня на световната му премиера стартира кампания "Национално предизвикателство Един милион: Да направим българския сериал "Златната ябълка“ световно събитие“. Цел на кампанията е да информира българите в страната и чужбина, че трейлърът на първия епизод от бъдещия сериал вече е в You Tube, да ги мотивира да го гледат и споделят с приятели. Стремежът е да бъдат достигнати 1 000 000 гледания, които да го превърнат в световно събитие. Подкрепата на световната интернет аудитория, доказана с такъв голям брой гледания на трейлъра, ще даде основание на авторите да преговарят с големи анимационни компании и разпространители, да ги убедят да инвестират в реализацията на целия проект.

"Златната ябълка“ не е предназначена само за забавление, а има и образователна цел. Авторите й се надяват да покажат родния фолклор по съвременен, атрактивен и универсално разбираем начин, така че да бъде заинтригувана както младата, така и чуждестранната аудитория. Консултант на анимационния проект е доц.д-р Вихра Баева от Института по фолклористика към БАН, което е гаранция за автентичността на използваните фолклорни мотиви и на представените обичаи и традиции.

"Златната ябълка“ се превръща в общобългарската кауза. Популярни лица подкрепят анимационния проект. Певицата Поли Генова, журналистът Драгомир Симеонов, актьорите Милица Гладнишка и Момчил Степанов са само част от младите, талантливи и социално активни творци, които заявиха публично своята подкрепа на идеята за такъв сериал.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама