Задава се ACT фестивал за свободен театър 2024


Задава се ACT фестивал за свободен театър 2024
Снимка: ПР

Между 14 и 20 октомври ще се проведе 14-то издание на  ACT фестивал за свободен театър. Под мотото "Невъзможните разговори" ще бъде представена програма от българска и международна драматургия, съвременен танц и пърформанс, мултижанрови експерименти, дискусии, работилници и съпътстващи събития.

Повече за тазгодишното издание

На 14 октомври от 18:30 часа, вместо с театър, фестивалът ще стартира с дискусията „Невъзможните разговори“, чиято тема е посветена на изданието. Невъзможни са разговорите, които не успяваме да проведем като общество, но именно свободната сцена предлага благополучна среда за възможен диалог. Събитието ще се проведе в Зала 2 на РЦСИ "Топлоцентрала".

Международната програма ще провокира публиката с три представления. Легендарната танцова трупа на Пал Френак ще представи спектакъла “Момчета”. Фокусиран върху илюзорната реалност създавана от медиите, представлението изследва изтриването на границата между привидно и реално в света на социалните мрежи и последващите го егоизъм и самоизолация. Това е един от най-показваните и коментирани спектакли на легендарния хореограф, чието гостуване се осъществява с подкрепата на Институт "Лист" - унгарски културен институт в София. Гледайте на 16 октомври от 19.30 часа в РЦСИ "Топлоцентрала".

Чешкият колектив KHWOSHCH ще представи "Тежък театър". Тежестта, която носим е сред неизказаните предизвикателства пред всички съжителстващи поколения, тежестта на наследството, тежестта на обектите, които не можем да си позволим или пък тези, които определят нашето движение. Очаквайте на 19 октомври, 19.30 часа, в РЦСИ "Топлоцентрала".

В рамките на изданието ще бъдат представени 30 български театрални представления.

За поредна година фестивалът ще предложи разнообразна образователна програма от уъркшопи и семинари, отговарящи на различни потребности на свободните артисти. 

Пълната програма по дни и часове можете да откриете на actfest.org.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама