Сигорни Уивър получи почетен Златен лъв във Венеция


Сигорни Уивър получи почетен Златен лъв във Венеция
Снимка: Getty Images

Сигорни Уивър, известна с ролите си във филми като "Пришълецът", "Ловци на духове" и "Аватар", получи статуетката на почетния "Златен лъв на Сан Марко". Това се случи при откриването на 81-ото си издание на венецианския филмов фестивал.

"Сигурна съм, че сънувам", реагира 74-годишната актриса с разтреперан от емоции глас. "Съпругът ми ще трябва да свикне да е в леглото с нас", пошегува се тя, вдигайки трофея си.

Повече за откриването на фестивала

Филмовият фестивал, който от 30-те години на миналия век се провежда на остров Лидо във венецианската лагуна, започна с премиера на филма на Тим Бъртън "Бийтълджус Бийтълджус".

На червения килим се събраха всички звездни актьори от лентата на Бъртън. Това са Майкъл Кийтън и Уинона Райдър, които участваха в дебютния филм на Бъртън "Бийтълджус" от 1988 г., както и млади актьори - Джъстин Теру и Джена Ортега, която въпреки крехката си възраст вече си е извоювала статута на актриса на съвременния хорър, благодарение на участието си в проектите "Писък" и Wednesday. Изпълнителен продуцент и режисьор на отделните епизоди на последния е Бъртън.

В новия филм, който режисьорът предпочита да не нарича продължение, играе и Моника Белучи, настоящата спътница в живота на Бъртън. По време на пресконференцията тя разкри, че ще се появи "нарязана на парчета" и отново съшита. "Това е много странен и мистичен процес, но кой от нас няма своите душевни белези", каза актрисата, която наскоро беше удостоена от Асоциацията на чуждестранната преса в Италия с награда за постижения в кариерата.

От своя страна Тим Бъртън призна, че винаги е обичал италианските филми на ужасите и творчеството на най-известния италиански режисьор на филми на ужасите Дарио Ардженто и смята, че настоящата му работа е "малко италианска". Планира се филмът да бъде пуснат по широките екрани още в началото на септември.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама