Правят концерти в страната в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми


Правят концерти в страната в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми
Снимка: iStock

"Концерти с кауза" започва турне в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми, съобщиха организаторите от сдружение "Независими автори, музиканти и продуценти" (СНАМП).

Цел на концертите

Целта е да се предоставя информация за превенция и насърчаване на жените и мъжете на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус. Изследването дава възможност за преценка, бъдещ избор, според съвременната медицина и вземане на адекватни мерки. Кампанията насочва вниманието към темата и важността от навременни изследвания в ранна възраст, дава възможност за обмяна на опит и срещи с жени, преминали по пътя на репродуктивните проблеми.

Повече за турнето

Турнето започва на 29 август в Сливен, 30 август – Стара Загора, 31 август – Слънчев бряг, 1 септември – Бургас, 2 септември – Русе, 3 септември – Пловдив, 4 септември – Шумен, 5 септември – Варна, 10 септември – Плевен, 12 септември – Добрич, 24 септември – Габрово, 23 октомври – Велико Търново.

Друга от каузите е за повече българския музика в ефира, както и популяризирането на българския жестов език чрез изкуството на хората с увреден слух. Хората със слухови нарушения в България стават все по-видими в нашето общество, именно чрез въвеждане на Закона за българския жестов език, неговото популяризиране и включването му в творческата и културна сфера. Причина за това е стремежът към социализация и пълноценна интеграция в обществото, както от страна на хората с различни увреждания, така и от цялото ни общество. Специално участие в събитията има група за синхронно пеене и танци „Жестим“, които интерпретират песните с жест и мимика.

Кой участва

В проекта участват артистите Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Нели Рангелова, Милена Славова, Коцето Калки, Искрен Пецов, Росица Ганева, Красимир Недялков, дуетите „Шик“, „Дует с кауза“ (Галя Георгиева и Атанас Лазаров), Weil, вокалното трио Deja Vu (Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков), групите „Спринт“, Хоризонт“, „Жестим“.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама