Пореден скандал с песента "Гълъбо" на Миро


Пореден скандал с песента "Гълъбо" на Миро
Снимка: Фотограф: Иван Ерменков за Artvent

Драмата покрай една от най-обичаните песни на Миро - "Гълъбо", няма край. След като композиторката Вида Пиронкова и изпълнителят от Добрич се помириха след конфликт за авторски права, преди дни парчето за пореден път стана повод за спор между нея и колега.

Какво се случи

Този път Пиронкова обвини Светослав Лобошки, че се представя за автор на "Гълъбо". Тя публикува в социалните мрежи запис от концерт в Петрич, на който млади изпълнители пеят негова музика. На записа се чува как водещият обявява: "Музиката му вълнува и оставя траен отпечатък в душите на слушателите. Такава е и песента "Гълъбо". Това ядосало Пиронкова, защото парчето е нейно, а не негово.

"Светослав Лобошки, как ще обясниш това, което чувам?! Би ли ми обяснил публично, че аз вече нищо не разбирам? И само да добавя, че са уведомени "Музикаутор", Министерство на културата и други органи! Защо ползваш моята песен, обявявайки я за твоя, на концерт с твои песни и дори не си правиш труда да ме уведомиш или поискаш разрешение, а също така и да заблуждаваш обществеността в Петрич, че песента е твоя?!", обръща се композиторката към Лобошки в социалните мрежи.

В записа част от текста на водещия е отрязан. Лобошки твърди, че именно заради този монтаж е създадено впечатление, че песента е била обявена за негова. Той обаче твърди, че също е имал участие в създаването на песента "Гълъбо".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама