Глория Естефан беше въведена в Залата на славата на авторите на песни


Глория Естефан беше въведена в Залата на славата на авторите на песни
Снимка: Getty Images

 Глория Естефан изпя медли от свои хитове, Теди Райли се поклащаше на "New Jack Swing", а Джеф Лин танцува рок на "Mr. Blue Sky" на церемонията по въвеждането им в Залата на славата на авторите на песни в Ню Йорк, съобщи "Асошиейтед прес".

На галавечерта в хотел "Мариот Маркиз" бяха почетени текстописци от различни жанрове, като Бродуей беше представен от либретиста Тим Райс, поп музиката - от Глен Балард, а кънтри музиката - от Лиз Роуз. Всеки от наградените говори за това колко важна е била музиката за него, когато е израствал.

"На феновете, които са открили в моята музика това, което аз открих в музиката на променилите живота ми автори на песни, които подхранваха душата ми през целия ми живот, благодаря за тази привилегия", каза Естефан, първата испаноезична авторка, въведена в Залата на славата. "И мога да Ви уверя, че е също толкова вълшебно и от другата страна на песента".

Лин от прогресив рок групата Electric Light Orchestra (ELO), работил с Traveling Wilburys и Том Пети, беше първият, който беше почетен. Китаристът Джо Уолш представи приятеля си като "един ренесансов артист" и изпълни "Don't Bring Me Down" на ELO.

Лин си спомни за един ден през 1977 г., когато е бил в швейцарска хижа и се е опитвал да напише следващия си албум, но от седмици било мрачно и мъгливо. Когато се събудил в този ден, видял, че слънцето грее и небето е синьо. Скоро той написал 14 песни, една от които е "Mr. Blue Sky".

Теди Райли е признат за създател на стила Ню Джак суинг, който съчетава хип-хоп, ар ен би, денс и поп.


Лиз Роуз разказа, че е била самотна работеща майка с три деца, когато се насочила към писането на песни в края на 30-те си години. Тя е съавтор на много хитове с Тейлър Суифт, започвайки от времето, когато певицата е била на 14 години. Сред песните ѝ са "You Belong with Me", "Teardrops on My Guitar" и "White Horse". Роуз не пее и не свири на инструмент и благодари на всички изпълнители.

Звездата от Бродуей Хедър Хедли представи Тим Райс и изпя "I Don't Know How to Love Him" от мюзикъла "Исус Христос суперзвезда", който той пише заедно с Андрю Лойд Уебър.

Райс беше удостоен с наградата "Джони Мърсър" - най-високото отличие, присъждано на събитието.

Майлс Фрост, друга бродуейска звезда от мюзикъла за Майкъл Джексън "MJ", помогна за представянето на Базил Глен Балард Младши, който е помогнал за написването и продуцирането на албума на Аланис Морисет от 1995 г. "Jagged Little Pill" и е участвал в записването и написването на няколко албума на Майкъл Джексън, включително "Thriller", "Bad" и "Dangerous".

Пост Малоун, който е на 27 години, получи наградата "Хал Дейвид Старлайт". Тя се присъжда на текстописци, които имат значително въздействие върху музикалната индустрия.

Снуп Дог и Шаде, които също бяха избрани за въвеждане в Залата на славата на авторите на песни, отложиха влизането си в нея.

Залата на славата на авторите на песни е създадена през 1969 г. в чест на създателите на популярна музика. Текстописците със забележителен каталог могат да бъдат включени в нея 20 години след първото издание на песента. Някои от въведените вече в Залата са Карол Кинг, Пол Саймън, Били Джоел, Джон Бон Джоуви и Ричи Самбора, Елтън Джон и Бърни Топин, Брус Спрингстийн, Том Пети, Лайънъл Ричи, Нийл Даймънд и Фил Колинс.

 

Източник: БТА

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


  • Най-важният урок за всяка зодия за ЮЛИ...
    Най-важният урок за всяка зодия за ЮЛИ 2024

    Животът е пътуване на непрекъснато учене, изпълнено с преживявания, които оформят нашия характер и перспектива. Ето кой е най-важният урок, който всяка зодия трябва да научи през юли 2024. Овен Огненият и авантюристичен Овен често се втурва стремглаво към нови предизвикателства. Най-големият...

  • Късметче за всяка зодия за 2 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 2 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този вторник, 2 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Никога не знаете от къде може да ви дойде късметът, днес се крие в числата от тотото. Телец Романтично ще е днес, а най-хубаво е, когато е неочаквано. Вижте още: 3 зодии със съдбовна среща през юли 2024 Близнаци Късмет...

  • Късметче за всяка зодия за 3 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 3 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за тази сряда, 3 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Голяма печалба от хазартна игра, използвайте парите разумно. Телец Пада ви се най-желаното късметче - ЗДРАВЕ! Вижте още: Най-важният урок за всяка зодия за ЮЛИ 2024 Близнаци Голяма и неочаквана...

  • Големият месечен любовен хороскоп...
    Големият месечен любовен хороскоп за ЮЛИ 2024

    Месец юли е вече тук! Научете какво очаква всяка зодия в любовен план през следващите седмици. Овен Макар "отпускарският" сезон едва сега да настъпва, вие вече се чувствате презаредени емоционално. Имате нужда от нови усещания, но пък от друга страна съвсем не ви е до романтични жестове, особено...

  • Хороскоп за днес, 3 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 3 юли 2024

    Научете какво ви очаква тази сряда, 3 юли 2024, според зодията.  Овен Днес, Овни, е вероятно да почувствате повишено чувство за цел и решителност. Изравняването на Марс с вашата управляваща планета разпалва вътрешния ви стремеж, подтиквайки ви да поемете отговорностите както на работа, така...

  • Таро карта за всяка зодия за 3 юли 2024...
    Таро карта за всяка зодия за 3 юли 2024

    Научете вашата Таро карта за тази сряда, 3 юли 2024, според зодията.  Овен Карта Таро: Асо купи Спрете да се оглеждате наоколо, Овни. Започнете да се фокусирате върху това, което има значение, и вижте как вашата енергия и жизненост могат да се върнат при вас. Изключете се от социалните медии...

виж всички виж всички
Реклама