Елеонора Иванова грабна наградата за млади творци на фондация "Стоян Камбарев"


Елеонора Иванова грабна наградата за млади творци на фондация "Стоян Камбарев"
Снимка: Instagram

Елеонора Иванова е тазгодишният носител на наградата за млади творци на фондация „Стоян Камбарев“. Призът ѝ бе връчен от президента Росен Плевнелиев (2012-2017 г) и съпругата му Деси Банова-Плевнелиева.

"Ние всички сме убедени, че животът има смисъл с това, което си дал, а не с това, което си взел. Дадохте и на нас криле на младостта и на радостта", каза Плевнелиев, като допълни, че преди шест години на церемония на наградите „Стоян Камбарев“ се е запознал със съпругата си Деси Банова-Плевнелиева. „Вие връщате вярата и надеждата, че бъдещето на тази нация ще бъде много красиво“, допълни съпругата му Деси Банова-Плевнелиева.

Елеонора Иванова получи бронзова статуетка от художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3000 лв. "Благодаря за шанса, смятам да го грабна", каза тя.

Сто и двадесет са лауреатите на фондацията в 14-годишната ѝ история.

„Изключително се вълнувам всеки път, когато заставам пред вас. Това не са обикновени награди. Това са награди за дух, награди за полет, носещи името на един необикновен човек и изключителна личност Стоян Камбарев. И той някак си продължава да живее чрез всеки един от вас вече цели 14 години. Много бих се радвала да можехте да общувате с него, но според мен има някаква връзка – видима и невидима – и той е тук, сред нас“, каза Деси Тенекеджиева, председател на управителния съвет на фондация „Стоян Камбарев“.

Номинирани за наградата на фондация „Стоян Камбарев“ бяха още първият български бандонеонист Стоян Караиванов, художникът Думисани Карамански, поетесата Лилия Йовнова и актьорът Петър Байков. Всички те получават по 1000 лв подкрепа за осъществяването на техни арт-проекти и ще станат част от семейството на фондация „Стоян Камбарев“, както и специални награди от партньори на фондацията.

Победителят бе определен от жури от членовете на фондацията, начело с председателя на управителния съвет на фондацията актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

На живо по време на церемонията публиката определи и носителя на награда за късометражно кино „355“. Победител стана Мартина Троанска с филма „Голям“. Тя спечели 10 000 лв. за следващия си филм. Трима бяха финалистите тази година - Мартина Троанска, Румен Русев и Виктория Павлова. Те бяха избрани от международно жури от САЩ, Великобритания, Италия и България и в рамките на пет дни са заснели и монтирали петминутен филм.

Специална награда получи и Румен Русев с филма си „Мимезис“, който взе авторска статуетка и 1000 евро за следващ филм.и.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама