Джулия Робъртс ще получи почетен "Сезар"


Джулия Робъртс ще получи почетен "Сезар"
Снимка: Getty Images

Американската актриса Джулия Робъртс ще бъде удостоена с почетен "Сезар" на 50-ото издание на най-престижните филмови награди във Франция, предаде АФП, като цитира организаторите.

Церемонията ще се състои на 28 февруари 2025 г.

Джулия Робъртс влезе в светлината на прожекторите на 23-годишна възраст с филма "Хубава жена", в който си партнира с Ричард Гиър (1990 г.). Тя спечели награда "Оскар" за ролята си в "Ерин Брокович" през 2001 г.

Вижте още: Джулия Робъртс разкри защо никога не се е събличала във филм

На 56 години Робъртс остава едно от най-известните и очарователни лица в американското кино, а освен това е известна с хуманитарните си и екологични ангажименти, отбелязва АФП.

С почетния "Сезар", който се присъжда за цялостно творчество, тази година бяха удостоени френската режисьорка и актриса Аниес Жауи и британският режисьор Кристофър Нолан.

50-ата церемония за връчването на наградите "Сезар", която се излъчва по "Канал плюс", ще бъде председателствана от Катрин Деньов. Номинациите ще бъдат обявени на 29 януари. Тази година триумфира филмът "Анатомия на едно падане" на режсьорката Жустин Трие, като взе отличията за най-добър филм и най-добър режисьор.

Източник: бТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама