Броени дни до концерта на Андреа Бочели в София: Вижте кои ще са звездните му гости


Броени дни до концерта на Андреа Бочели в София: Вижте кои ще са звездните му гости
Снимка: Fest Team

Световноизвестният тенор Андреа Бочели - един от най-обичаните и уважавани изпълнители на класическа музика, ще отпразнува 30 години блестяща кариера с изключителен концерт на 14 септември 2024 г. в София. Събитието, организирано от Fest Team и Charm Music, ще се състои на стадион "Васил Левски" и обещава да се превърне в незабравима вечер, изпълнена с музикални шедьоври и изненади.

А от понеделник - 9 септември 2024, до петък - 13 септември, билети ще се продават и в изнесения офис на Ticket Station на кръстовището между бул. Евлоги и Христо Георгиеви и ул. Гурко. Работното време на касата ще бъде между 10:00 и 18:00ч., като в деня на концерта тя ще работи между 17:00 и 21:00 ч.

Още: Концертът на Горан Брегович в Пловдив остава на открито, но няма да е на "Колежа"

Гостите на концерта

За този специален повод Бочели ще бъде придружен от някои от най-изявените артисти на световната сцена. Сред тях е прочутият италиански флейтист Андреа Гриминели, който е известен с изключителни изпълнения и редица международни турнета. Гриминели е свирил над 200 съвместни концерта с Лучано Павароти, който го кани да участва в концерт на Медисън Скуеър Гардън, Ню Йорк и така стартира кариерата му през 1984 г. През 1989 г. Гриминели печели "Грами", а на 14 септември ще добави своя уникален музикален почерк към вечерта с изпълнения на класически и съвременни композиции.

Франческо Коста, снимка: Fest Team

На сцената ще излезе и младият, но вече много успешен италиански балетист Франческо Коста, чиято кариера включва участия в Държавния балет на Виена, както и в различни престижни гала събития по света. Коста ще внесе елегантност и грация с балетни изпълнения, които ще допълнят музикалния спектакъл на Бочели.

Елиза Гаиото, снимка: Fest Team

Сред гостите ще бъде и Елиза Гаиото - италианската певица и композиторка, добре позната на международната Urban/Поп сцена. Тя е единствената италианска изпълнителка, която е в топ 10 на най-въздействащите Blind Auditions на "Гласът (на света)" с повече от 45 милиона гледания в YouTube. Елиза Гаиото ще допринесе със своя неподражаем вокален стил, който е омагьосвал публиката по цял свят.

Още: Една от най-впечатляващите джаз формации в света - PETER ERSKINE QUARTET, с първи концерт в България

Марчело Рота, снимка: Fest Team

На диригентския пулт ще застане и прочутият маестро Марчело Рота, който е известен с впечатляващата си кариера като диригент на някои от най-престижните оркестри в Европа и света. Репертоарът му включва над четиридесет опери, с акцент върху творби на Росини, Белини, Доницети, Верди и Пучини, и е работил с известни солисти като Пласидо Доминго и Андреа Бочели, с когото работи непрекъснато в последните 25 години.

Кристина Пазару, снимка: Fest Team

Също така на сцената ще видим и изключителната Кристина Пазару - високо оцененото румънско сопрано. Пазару е изнасяла представления в престижни оперни театри, концертни зали и фестивали по целия свят, а наскоро тя започва да композира, съчетавайки лирично пеене с електронни поп ритми в свой новаторски проект. Под звездите на стадион "Васил Левски", Кристина Пазару ще допълни вечерта със специални изпълнения, които обещават да оставят незабравим спомен.

За Андреа Бочели

Притегателната сила на всички тези изключителни гости е самият маестро Андреа Бочели. Роден в Тоскана, Италия, Бочели е продал над 90 милиона копия от своите албуми по целия свят, изпълнявал е на всички важни световни сцени и продължава да доминира на световната музикална сцена и днес. През 2020 г. Бочели издава албума "Believe", който представлява "духовна автобиография" и включва смесица от класически и популярни песни, както и оригинални композиции. През същата година той изнася и исторически концерт в празната катедрала "Миланският Дуомо" на Великден, който е предаван на живо и привлича милиони зрители от целия свят, носейки надежда в трудни времена. Неговата неуморима дейност и любов към музиката го превръщат не само в музикална икона, но и в символ на сила и вдъхновение.

Още: "Пас към миналото": Андреа Бочели - да си влюбен в играта, погубила зрението ти

Не пропускайте шанса да станете част от това невероятно музикално събитие и да се насладите на вечните песни на един от най-големите артисти на нашето време, в компанията на изключителни музиканти и танцьори.

Освен на физическата билетна каса пред стадион "Васил Левски", билетите за този грандиозен спектакъл на стадион "Васил Левски" все още са достъпни и в мрежата на ticketstation.bg. А отговори на най-често срещаните въпроси във връзка с концерта на 14 септември може да се намерят тук.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама