Толстолоб на фурна


Толстолоб на фурна
Снимка: supichka.com

По традиция днес, Никулден, се яде риба за здраве и берекет. Обикновено се приготвя шаран, но ние решихме да ви представим една по-различна рецепта за толстолоб.

Необходими продукти:

3 глави лук

1/2 глава целина

1/2 чаена чаша бяло вино

1/2 чаена лъжица черен пипер

2 броя лимон

1/2 кафена чаша олио

500 грама толстолоб

Начин на приготвяне:

Тъй като толстолобът има доста дебела кожа, е най-добре тя да бъде отстранена с помощта на остър нож. Ако обаче нямате време, може да приготвите рибата и без да отстранявате кожата.

Нарязвате рибата на котлети с дебелина около 1,5 сантиметър и ги осолявате, поръсвате ги с черния пипер.

Почиствате морковите, целината, лука и лимоните. Морковите и целината нарязвате на кубчета, а лукът и лимона на кръгчета. В тава изсипвате нарязаните лук и целина и ги поръсвате с 1/2 чаена лъжица сол. Върху тях нареждате кръгчетата лук, върху тях парчетата риба, а върху рибата нареждате парчетата лимон. Добавяте виното и поливате с олиото.

Покривате тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, след което отстранявате фолиото и запичате за още 10 минути.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама