Надали има човек, който не обича вкусни и ароматни печива, още повече, ако са придружени от сочни плодове. А нима има по-пролетен плод от ягодите? Ето как да ги вкарате в кекс!
Необходими продукти:
3 бр. яйца
1 ч.ч.захар
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
50 гр. масло
1 лимон
10 бр ягоди
1 пакетче бакпулвер
2 бр. ванилия
Вижте още: Бухти с ябълки от бабиния тефтер
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата заедно със захарта и към тях добавете затопленото прясно мляко. Не спирайте да бъркате, докато захарта не се стопи напълно.
Прибавете пресятото брашно заедно с бакплувера и ванилиите. Бъркайте до получаване на хомогенна кексова смес.
Настържете кората на един лимон към сместа. С разтопеното масло намажете тава и подредете нарязаните ягоди. Върху тях изсипете кексова смес.
Печете на 180 градуса за около 35 минути. За финал можете да поръсите с пудра захар.