Mаслени бисквити по един сравнително класически начин с шоколадова глазура, защото… ами защото всичко е по-хубаво с малко шоколад!
Необходими продукти за около 40 броя:
300 гр брашно
220 гр масло (стайна температура)
100 гр шоколадов кувертюр
50 гр захар
35 гр пудра захар
1 яйце
1 пакетче ванилия
1 ч.л. есенция ром
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Пуснете фурната да се загрява на 180°С.
Сложете маслото в купа. Пресейте пудрата захар и заедно с кристалната я прибавете към маслото. Разбъркайте до получаването на пухкав жълт крем. (Може с миксер или в кухненски робот.)
Добавете яйцето, солта, ванилията и есенцията от ром.
В друга купа пресейте брашното. Добавете го към сместа. Разбъркайте до напълно смесване и получаването на меко тесто.
Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене. Извадете си пош и му сложете голям накрайник звезда.
Прехвърлете сместа в поша.
С поша оформете кръгове върху хартията за печене. Оставете разстояние между отделните кръгчета, тъй като по време на печене се разширяват.
Пъхнете във фурната и печете около 10 минути, или докато маслените кръгчета започната да пожълтяват по ръба.
Извадете и оставете за 5 минути да се охладят, след което ги прехвърлете в чиния до пълно изстиване.
Разтопете шоколадовия кувертюр на водна баня. Потопете всяко от маслените кръгчета на 1/3 в кувертюра. Поставете сладките върху хартия за печене, докато шоколадът се втвърди.
Източник: harryandlexy.com