Защо да поставите топки от алуминиево фолио в сушилнята


Защо да поставите топки от алуминиево фолио в сушилнята
Снимка: iStock

Потребителите на TikTok твърдят, че този трик за пране наистина работи. Според тях можете да  предотвратите статичното прилепване с помощта на топки от алуминиево фолио, поставени в сушилнята.

Как алуминиевото фолио може да помогне?

Всички сме усещали ефектите от статичното електричество, но какво го причинява? Причината е комбинация от топлина и въртящо се движение в сушилнята. Когато тъканите на дрехите се търкат една в друга, положителните и отрицателните електрони се привличат, създавайки натрупване на електростатичен заряд или статично прилепване.

Предполага се, че алуминият помага да се отървете от статичното електричество в дрехите, защото действа като проводник. С други думи, той абсорбира електроните и разрежда статичното натрупване.

 

@tipsandtrickswithq #dryerhacks #lifehacks #tipsandtricks #WhenRiftanSays #ThanksandGiving #MakeABunchHappen #lifehack #wintersolstice #artistsoftiktok ♬ original sound - TipsandTrickswithQ

  • Алуминиевото фолио е 98,5% алуминий, като балансът е предимно от желязо и силиций (за здравина, устойчивост на пробиване и лекота при дозиране).
  • Алуминиевите топки за сушене изобщо не влияят на абсорбцията на тъканта.
  • Докато сменяте топките от фолио на всеки два месеца или когато показват признаци на разпадане, те няма да повлияят на филтъра за мъх в сушилнята.
Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама