Тази паста за почистване на фурни отстранява всяко петно и засъхнала манджа


Тази паста за почистване на фурни отстранява всяко петно и засъхнала манджа
Снимка: iStock

Препаратът за почистване на фурни е може би един от най-опасните почистващи продукти във вашия дом. Повечето могат да причинят изгаряне на кожата и очите и затруднено дишане, ако не се вземат подходящи предпазни мерки. За щастие има нетоксичен начин за почистване на фурната, който наистина работи.

В тази рецепта кастилският сапун помага за почистването и отстраняването на мазнините, докато содата за хляб и морската сол са ефективни почистващи агенти, които изтъркват твърдите петна, без да надраскват. Но тайната съставка в тази рецепта е времето – оставете почистващия препарат за фурна да престои няколко часа, за да могат съставките да подействат, след което просто го избършете, оставяйки нетоксичен блясък след себе си с минимални усилия.

Вижте още: Грешките, които всяка домакиня прави при чистене на керамични котлони

Необходими продукти:

1/3 чаша кастилски сапун

2/3 чаша сода бикарбонат

2 супени лъжици морска сол

Начин на приготвяне:

1. В малка купа добавете кастилски сапун, сода за хляб и сол. Разбъркайте, за да се смесят добре. Добавете 3 до 4 супени лъжици вода и разбъркайте, за да образувате гладка паста.

2. Извадете решетките от фурната и използвайте гъба или кърпа, за да нанесете паста върху вътрешността на фурната. Избягвайте нанасянето върху нагревателни елементи. Оставете да престои няколко часа или цяла нощ.

3. Потопете гъбата в топла вода, изстискайте излишното и избършете пастата, като изтъркате всички места, които имат упорита мръсотия. Изплакнете гъбата и повторете, докато пастата бъде отстранена и фурната е чиста.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама