Колко често трябва да перете кърпите? (Повече, отколкото си мислите)


Колко често трябва да перете кърпите? (Повече, отколкото си мислите)
Снимка: iStock

Да се ​​увиете в свежа, чиста кърпа, за да се изсушите след душ, е безспорно уютно усещане. Може да се изненадате обаче да научите, че вашата кърпа абсорбира повече от вода по време на ритуала ви след душ. Кърпите събират мъртви кожни клетки, остатъци от сапун и масла за тяло, а влагата в хавлиите може да подпомогне растежа на бактериите и да причини миризми на плесен.

Редовното и ефективно пране на вашите кърпи може да помогне за удължаване на живота им и да предпази бактериите. Разберете колко често трябва да перете кърпите си.

Колко често да перете кърпите

Колко често перете кърпите си зависи от това колко често ги използвате. Добро правило е да перете кърпите за баня и кърпите за ръце след два до три дни на употреба. 

Вижте още: Как да избелите силно замърсени кърпи

Как да перете кърпи

Правилното пране на кърпите ви помага да ги поддържате чисти и свежи. Дори кърпата ви да изглежда чиста, но все още има миризма, това може да е знак, че не е изпрана добре. Уверете се, че използвате перилен препарат с добро качество, за да премахнете всички останали натрупвания и миризмата на плесен.

Преди да изперете кърпите си, предварително третирайте петната с предпочитания от вас препарат за отстраняване на петна. Перете винаги на високи градуси, най-добре на 60.

Вижте още: 6 неща, които НЕ трябва да перете в пералня

Как да сушите кърпи

Винаги проверявайте етикета за грижа на вашите кърпи, преди да ги изсушите, тъй като повечето, но не всички кърпи могат да се сушат машинно. Ако вашите кърпи могат да влизат в сушилнята, незабавно ги прехвърлете в нея, веднага щом приключи пералнята. Като цяло кърпите трябва да се сушат в сушилня на висока температура, за да се гарантира, че изсъхват напълно. Уверете се, че са напълно сухи, преди да ги приберете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама