Как да се грижите за далии в саксия


Как да се грижите за далии в саксия
Снимка: iStock

Отглеждането на далии в саксии е лесен начин да се насладите на тези цветя, дори и да ви липсва място. Правилните техники за поливане, почва и излагането на светлина ще ви осигурят обилен цъфтеж. Прочетете, за да научите за отглеждането на далии в саксии. 

Как да се грижите за далиите в саксии

Вода

Поливайте веднага след засаждането на грудките на далиите в саксии. След това изчакайте да ги поливате, докато видите зелен растеж над повърхността на почвата. Поливането твърде много, преди вашите далии да са развили кореновата си система, може да доведе до загниване на грудките.

След като растенията поникнат, поливайте достатъчно често, за да поддържате почвата влажна, но не мокра, около един или два пъти седмично. Редовно проверявайте влажността на почвата, за да не изсъхне напълно. 

Светлина

Далиите обичат пълно слънце, въпреки че не виреят при прекомерна топлина. Дръжте вашите саксийни далии на място, което получава поне 6 часа пряка слънчева светлина на ден. Ако живеете в топъл, слънчев регион, помислете дали да не държите саксиите си на място, което има следобедна сянка, за да предпазите вашите далии през най-горещата част от деня.

Подрязване

Прищипете върховете на далиите, когато растенията достигнат около 40 см височина. Отстранете растежа в самия край на стъблото, точно над набор от здрави листа. Това ще насърчи израстването на множество нови стъбла на мястото на прищипаното централно стъбло.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама