Как да премахнете петна от молив по стените по 4 лесни начина


Как да премахнете петна от молив по стените по 4 лесни начина
Снимка: iStock

Ако имате начинаещ малък художник, който оставя следи с молив на всяка стена в дома ви, ние споделяме седем лесни метода за премахването им. Най-хубавото е, че методите използват евтини домакински предмети, които вероятно вече имате в килера или банята си. Говорим за вълшебни гуми, сода за хляб и да – дори паста за зъби!

Ключът към успешното премахване на следи от молив от стената е използването на повтарящи се нежни кръгови движения. Избягвайте силно търкане и абразивни химикали и гъби, тъй като те могат да повдигнат боята и да повредят повърхността на стената. Преди да използвате някой от тези методи, първо го изпробвайте на незабележимо място на стената, за да сте сигурни, че е безопасно.

Как да премахнете следи от молив от стената с магическа гума (продава се в магазините)

Намокрете гъбата

Започнете с намокряне на вълшебната гъба за изтриване, за да активирате почистващите агенти. Изстискайте излишната вода, така че да е влажна, но да не капе.

Изтъркайте стената

Внимателно изтъркайте следите от молив по стената с кръгови движения, докато започнат да изчезват.

Повторете, ако е необходимо

Намокрете отново гъбата по време на процеса, за да премахнете цвета на молива, който се пренася върху магическата гумичка. Повторете процеса на търкане, ако е необходимо, докато следите от молив изчезнат.

Вижте още: 12 почти забравени, но много ефективни трикове за почистване

С гумена гума

Методът за премахване с гумена гума е перфектен, ако на стената има само няколко следи от молив. За по-сигурно използвайте бяла гумена гума, за да не рискувате цветът на гумата да се пренесе върху стената.

  • Вземете гумена гума и внимателно търкайте местата, нарисувани с молив. Избягвайте енергичното триене, особено върху стена с тапети, тъй като това може да причини обезцветяване и трайно увреждане.

С паста от сода бикарбонат

Тествайте пастата от сода за хляб първо на скрито място, за да се уверите, че не уврежда повърхността, тъй като е подходяща само за стени, които могат да се мият, а текстурата на содата за хляб може да бъде леко абразивна.

  • В малка купа смесете вода и сода за хляб, за да образувате гъста, но годна за мазане паста. Основното правило е приблизително две части вода към една част сода за хляб, но коригирайте измерванията, ако е необходимо, за да образувате паста.
  • С помощта на суха микрофибърна кърпа внимателно втрийте пастата в следите от молив с кръгови движения, докато изчезнат.
  • Вземете друга микрофибърна кърпа, навлажнете я и избършете остатъците от сода за хляб.

С паста за зъби

Използвайте само бяла паста за зъби, тъй като пастата за зъби на основата на гел няма същата сила за борба с петна и няма да премахне следите от молив.

  • Изстискайте малко паста за зъби върху чиста микрофибърна кърпа.
  • Внимателно втрийте пастата за зъби в следите от молив с кръгови движения.
  • След като следите от молив бъдат отстранени, избършете остатъците от паста за зъби с чиста, влажна кърпа.
Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама