Как да премахнете петна от дезодорант в няколко лесни стъпки


Как да премахнете петна от дезодорант в няколко лесни стъпки
Снимка: iStock

Една от малките радости на живота е да си облечете любимата блуза. Удобна е, пасва идеално и ви кара да се чувствате уверени. Но има вероятност любимата ви блуза да е била носена толкова често, че започва да има петна от дезодорант под мишниците.

Петната от дезодорант могат бързо да ви вдъхновят да превърнете любимата си блуза в парцал за почистване, ако не знаете как да ги премахнете. За щастие, е възможно – дори от бели дрехи – само с няколко прости материала и малко търпение.

Материали, от които се нуждаете:

  • Перилен препарат с добро качество
  • Четка с мек косъм (по избор)

Инструкции:

Петната от дезодорант могат да се влошат с времето, така че няма сигурен начин да ги премахнете. Въпреки това, опитайте този ефективен метод.

  • Отстранете остатъците от дезодорант с помощта на четка с мек косъм.
  • Изплакнете дрехата си в топла вода.
  • Предварително третирайте петната с висококачествен препарат. Изсипете препарат директно върху тъканта, за да покриете петното, разтрийте внимателно, след което оставете да престои за 20 минути.
  • Без да изплаквате перилния препарат, поставете дрехата в пералнята. Оставянето на перилния препарат върху петното ще му придаде допълнителна почистваща сила. Заредете перилен препарат както обикновено.
  • Пуснете пералнята, както обикновено.
  • Ако петното остане, повторете стъпките по-горе преди машинно сушене, тъй като топлината на сушилнята може да остави петна.

Как да предотвратите петна от дезодорант

По-често усилията за предотвратяване на петна от дезодорант са по-лесни и по-ефективни, отколкото да се опитвате да ги премахнете. За дрехи, които нямат петна от дезодорант, опитайте тези съвети, за да ги избегнете.

Уверете се, че кожата ви е напълно суха преди и след нанасянето на дезодоранта, за да сте сигурни, че той се абсорбира напълно.

Опитайте да преминете към дезодорант, който не съдържа алуминиев цирконий. Алуминият е съставката, отговорна за реакцията с потта и телесните масла за създаване на петна от дезодорант.

Третирайте петна от дезодорант възможно най-бързо. Колкото по-дълго им позволите да седят, толкова по-трудно ще бъде премахването им.

Винаги перете дрехите си във възможно най-горещата вода, в зависимост от материала, и добавяйте подходящите добавки към прането.

Вижте още: Лесни начини да се отървете от различните петна по килима

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама