Как да избелите силно замърсени кърпи


Как да избелите силно замърсени кърпи
Снимка: iStock

Поддържането на бялото пране може да бъде трудно, особено когато става въпрос за кърпи. Когато се изперат, може да станат чисти, но често сивкавият оттенък остава.

Може би няма нищо по-грозно от бяла кърпа, която е посивяла с времето - това се влошава, когато започне да губи своята мекота и пухкавост.

Въпреки това, преди да изхвърлите изцапаните кърпи, има един естествен продукт, който може да реши проблема. Използвайте боракс за избелване на кърпи и възстановяване на меката им текстура, тъй като това е един от най-мощните химикали.

Предлага се в аптеките под формата на бял прах, който действа като бустер за перилния препарат. Прахът от боракс не само помага за избелване на кърпите, но също така за премахването на петна.

Вижте още: Как правилно да използвате капсулите за пране

Как да използвате

За да използвате този продукт, смесете половин чаша перилен препарат на прах с половин чаша боракс. Добавете замърсените си кърпи в пералнята и след това изсипете сместа от боракс и перилен препарат.

Изперете кърпите на деликатен цикъл и после ги окачете да изсъхнат. Ще откриете, че не само сивкавият оттенък на кърпите е изчезнал, но и кърпите са станали изключително бели и пухкави.

Вижте още: Ако перете кърпите така, ще бъдат супер меки

Какво е боракс

Боракс е борно съединение с голямо значение, минерал и сол на борната киселина. Прахът от боракс е бял, съдържащ меки безцветни кристали, които са разтворими във вода. Обикновено под боракс се подразбира октахидратната форма на съединението, макар продаваният комерсиално боракс да е частично обезводнен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама