Докторска степен в кулинарията може да придобие само домакиня, която е успяла да приготви домашен козунак на конци.
Вижте още: С този трик обувките ви ще изсъхнат супер бързо
Една от основните причини това да не става всеки път е, че много често се допускат тези 5 грешки, които пречат на тестото да втаса.
1. Трябва да поддържате висока температура в помещението, в което месите тестото, за да може да втаса.
2. В никакъв случай не трябва да се прекалява със захарта и олиото, защото това също пречи на втасването.
3. Не трябва да отваряте фурната постоянно. Това води до намаляване на температурата и текстурата на козунака ще се развали.
4. Да не пресеете брашното. Това е един от най-големите пропуски.
5. Прекалявате с маята. Ако прекалите с маята, козунакът не просто няма да има конци, но ще се напука и ще има кисел вкус.