5 грешки, заради които козунакът ви не става на конци


5 грешки, заради които козунакът ви не става на конци
Снимка: iStock/Guliver

Докторска степен в кулинарията може да придобие само домакиня, която е успяла да приготви домашен козунак на конци.

Вижте още: С този трик обувките ви ще изсъхнат супер бързо

Една от основните причини това да не става всеки път е, че много често се допускат тези 5 грешки, които пречат на тестото да втаса.

1. Трябва да поддържате висока температура в помещението, в което месите тестото, за да може да втаса.

2. В никакъв случай не трябва да се прекалява със захарта и олиото, защото това също пречи на втасването.

3. Не трябва да отваряте фурната постоянно. Това води до намаляване на температурата и текстурата на козунака ще се развали.

4. Да не пресеете брашното. Това е един от най-големите пропуски.

5. Прекалявате с маята. Ако прекалите с маята, козунакът не просто няма да има конци, но ще се напука и ще има кисел вкус.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама