4 грешки при почистването на огледала


4 грешки при почистването на огледала
Снимка: iStock

Почистването на огледало е привидно проста задача, но много хора все още не успяват да постигнат кристалните резултати, които търсят. Ето 4 грешки, които може би допускате.

Не почиствате огледалото си предварително

Това може да изглежда като досадна допълнителна стъпка, но ще направи крайния резултат перфектен. Ако огледалото е мръсно, първо отстранете праха със суха микрофибърна кърпа, за да не намокрите праха и да го накарате да залепне за огледалото.

Вижте още: НЕ слагайте огледала на тези места в дома си! На безпаричие и лош късмет е

Не използвате система с две кърпи

Повечето хора правят едно минаване, за да почистят... и в началото изглежда страхотно, но след това се връщат по-късно и огледалата са мътни и пълни с ивици от оставена влага. Препоръчваме използването на две кърпи - една кърпа за почистване и след това суха кърпа, за да излъскате всички ивици.

Използвате грешната кърпа (и тя вероятно е мръсна)

Хартиените кърпи са най-лошите за почистване на огледала. Те отделят толкова много мъх. Парцалите също не са абсорбиращи и оставят ивици след себе си. И така, какъв е перфектният продукт? Кърпите от микрофибър ще гарантират безупречни огледала. Те повдигат мазнините и мръсотията, абсорбират течността и оставят блясък без следи. Използвайте чиста кърпа – не същата кърпа, с която сте избърсали 12 други повърхности в къщата си. В противен случай просто влачите мръсотия по огледалата си.

Вижте още: Как да почистите до блясък хладилника отвътре и отвън

Пръскате кърпата си вместо огледалото

Добре, това е малко изненадващо и може да е в противоречие с това, което сте чували в миналото, но всъщност трябва да напръскате огледалото директно. Това ще осигури пълно покритие на почистващия препарат върху всички части на повърхността и че е напълно почистена – без пропуснати зони. 

Голямото безпокойство, което хората имат с тази практика, е, че почистващата течност може да капе в рамката на огледалото, но ако работите достатъчно бързо, можете да избегнете този проблем.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама