Защо никога да не се отказвате от мечтата си


Защо никога да не се отказвате от мечтата си
Снимка: iStock/Guliver

Всеки път, когато се опитате да направите положителни промени в живота си, срещате съпротива. Понякога тя е вътрешна, тоест вие срещу себе си. 

Да се събудите по-рано и да отидете на фитнес не е приятно. Много по-лесно е да спрете алармата. Любезно да откажете парчето пица, когато колегите ви черпят... агония. 

Същото нещо е, когато искате да стартирате бизнес. Понякога сами си поставяте толкова много препятствия на пътя си, че забравяте защо в началото сте искали да започнете.

Това всичко е вътрешна съпротива за промяна. Но понякога се срещате с външна от хората около вас. От родителите ви, които ви казват да бъдете "реалисти". "Знаем, че обичаш да танцуваш, но по-добре да се насочиш с IT бизнеса, там се изкарват много повече пари." От колегите, които ви казват, че трябва да бъдете щастливи просто защото имате работа. От приятелите, които ви се подиграват, обезкуражават или дори не отделят време да ви изслушат.

Ако позволите на тези хора да влияят на вашите решения, резултатът може да е катастрофален. Ето я истината: Хората, които ви критикуват, пренебрегват или ви омаловажават за това, което обичате да правите, всъщност не могат да разберат вашето "защо".

Те не разбират защо вашите страсти, мечти и желания са толкова важни за вас. И в това няма нищо грешно. Напълно нормалнно е да живеете живот, който другите не разбират. Напълно нормално е да изберете кариера, което не е "нормална". Напълно нормално е да останете будни цяла нощ, работейки над нещо, за което ви е грижа, дори в момента да не изкарвате пари от него. Напълно нормално е да бъдете различни от останалите.

Единственото нещо, което не е нормално, е да се откажате от своята уникална същност или да прикриете качествата, които притежавате, защото някой друг не може да види вашия потенциал.

Затова днес излезте и живейте според вашите правила. За нула време всички хора, които са ви се подигравали, ще ви питат "Хей, как го постигна?"

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама