Най-доброто ръководство за това как да бъдете по-женствени и привлекателни


Най-доброто ръководство за това как да бъдете по-женствени и привлекателни
Снимка: iStock

Когато мислим за женствена жена, може веднага да си представим красива жена, която върви по улицата, в рокля с флорални шарки, с пищна, дълга коса на високи токчета и с червено червило, което крещи от страст.

Представяме си жена с добра стойка, която блика от самочувствие, която се усмихва мило, докато езикът на тялото ѝ казва на света, че е влюбена в себе си, живота и всичко около нея.

И сме наясно с факта, че нито една жена или мъж не може да остане безразличен към такава дама. Нейната женска енергия е толкова мощна, че може да стане причина за задръстване.

Появата ѝ просто няма как да остане незабелязана, колкото и да сте заети в този момент. И тогава се питаме как, за бога, тя успява да направи това? Как може да изглежда толкова хипнотизираща, без дори да се опитва?

И отговорът не е нейният избор на най-скъпи дрехи, бляскав гланц за устни, формата на тялото като пясъчен часовник или нейната прическа. Всичко това ѝ помага да подчертае своята женственост, но коренът на нейната привлекателна, женска енергия идва отвътре в нея и се нарича вътрешна женственост.

Женствеността означава да се чувстваш добре в кожата си, да се чувстваш уверен, да си смел, да си независим, да имаш чувство за хумор, да имаш голямо, безкористно сърце и да възхваляваш естествената си красота. Женствеността е съчетание от външността и вътрешността ви.

И ето най-доброто ръководство, което ще ви помогне да се докоснете до вашата женствена страна. Състои се от две части.

Подчертаване на вашата женствена външност

1. Носете цветове, привличащи вниманието

Въпреки че не бихме казали, че има строго мъжки и женски цветове, има някои нюанси, които ви карат да изглеждате по-мъжествени или по-женствени. Не, това не означава, че трябва да се ограничите да носите само прасковено и розово. Някои от най-силните, женствени цветове са лилаво, червено или изумрудено зелено.

Известно е, че червеният цвят е цветът на страстта и е най-големият стимул за привлекателност и съблазън. Лилавото и изумрудено зеленото са луксозни цветове, които са тясно свързани с аристокрацията.

2. Грижете се за хигиената си

Грижата за себе си трябва да е както за тялото, така и за ума. И така, да бъдете по-женствена означава да имате добра хигиената, като редовно вземате душ, поддържате хубав маникюр и се грижите за кожата си.

Вижте още: Притча, която всяка жена трябва да прочете поне веднъж в живота си

3. Обличайте се като дама

Стойте далеч от широки дрехи и вместо това носете рокли, вталени тениски и секси бельо, освежете гардероба си с аксесоари като копринени шалове и елегантни дрехи, които казват, че сте жена, а не момче (въпреки че облеклото за мъже понякога може също изглежда елегантно).

Да се обличате като дама не означава да купувате само неща, които са в тенденция. Това означава да имате свой собствен стил, с който да демонстрирате своето уникално отношение и индивидуалност. Това означава да избирате артикули, които перфектно отиват на фигурата ви и подчертават най-добрите части на тялото ви.

4. Носете парфюм, изразяващ същността ви

Парфюмите са наистина мощни аромати, които моментално могат да ви накарат да се почувствате по-добре в кожата си и да ви превърнат в богиня на улицата.

Няма нищо по-привлекателно от жена, която знае как да избере правилния парфюм и  как да го нанесе. Ако искате да бъдете по-женствени, трябва да се научите да носите парфюм като дама. А това означава да нанесете няколко капки, а не литри от него, само защото не можете да дешифрирате дали вече сте нанесли достатъчно.

Вижте още: 7 знака, че сте жена, която естествено привлича околните

5. Грижете се за косата си

Мъжете наистина са луди по женската коса, защото е привлекателна за очите и поради биологични причини, което означава, че колкото по-здрава е тя, толкова по-здрава е жената, което означава здраво потомство. Като цяло косата ви е един от най-добрите ви приятели, когато става въпрос за подчертаване на женствения ви външен вид.

6. Тренирайте редовно

Упражненията ще ви помогнат да се отървете от всички токсини, натрупани в тялото ви, ще засилите щастливите си химикали като ендорфини и тялото ви ще има привлекателна женствена фигура.

Повярвайте ни, няма нищо по-женствено от жена, която се грижи добре за тялото и ума си, жена, която може да облече тоалет без много усилия, защото всичко, което сложи върху себе си, изглежда привлекателно. Няма нищо по-женствено от жена, която е едновременно дама с отношение и воин във фитнеса!

Разкриване на вашата вътрешна красота

1. Бъдете отворени към смислени разговори

Отминаха дните, когато жените бяха в сянката на мъжете и когато не бяха наистина оценени заради интелектуалните си способности. Модерната женственост ни даде възможност да покажем всичките си умения, да споделяме мнението си, да уважаваме мнението на другите и да изискваме същото от тях. И би било жалко, ако не ги използваме.

Ако искате да се научите как да бъдете по-женствени, трябва да се научите да бъдете отворени към смислени разговори, където свободно и страстно ще споделяте своя житейски опит и гледни точки.

Повярвайте ни, няма мъж на земята, който да не харесва жена, която има собствено мнение за всичко. Ако сте способни и отворени за провеждане на смислен разговор, това означава, че сте истинска дама със стил и интелектуален капацитет.

2. Подхранвайте чувството си за хумор

Много хора смятат, че хуморът е запазен само за момчета, защото разказването на вицове е мъжка черта. Е, това изобщо не е вярно.

Чувството за хумор няма нищо общо с мъжествеността или мъжката енергия, защото е универсално!

Смехът е универсален знак, че си прекарвате добре, че се наслаждавате на живота и че се чувствате доволни от себе си.

Вижте още: 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори

3. Поддържайте зрителен контакт

Казват, че очите са прозорци към нашата душа и с причина. Нашите очи могат да кажат много за нашата личност, нашите намерения и цялостното ни отношение.

Например, ако избягваме да поддържаме зрителен контак, това означава, че имаме безпокойство от зрителен контакт, което е нещо, което трябва да бъде преодоляно. Освен това, ако се взираме в хората твърде дълго, може да изпратим съобщението, че всъщност не знаем какво правим.

Да се научите да поддържате правилен зрителен контакт означава да покажете на другите хора, че сте уверени в собствената си кожа и че се интересувате от това, което имат да кажат.

4. Подхранвайте страстите си

Жена без страст е като цвете без мирис. Страстта е същността на живота и същността на вашата женственост! Да знаете какво харесвате, да прекарвате време в изследване на нови неща и да се наслаждавате на фокусирането върху това, което ви носи радост, означава да живеете пълноценен живот.

Вижте още: Не грим и дрехи, тези златни правила в поведението ви правят привлекателни

5. Поставете си някои стандарти и цели

Да бъдете женствена също означава да имате стандарти и да не танцувате под песните на други хора.

След като зададете своите стандарти, важно е да се придържате към тях, независимо от всичко. Ако сте честни с другите хора, естествено е да очаквате и те да бъдат честни с вас. И ако не са, имате пълното право да им кажете, че наистина не сте съгласни с подобно поведение.

Друга част от вашата женска страна е да се фокусирате върху целите си, вместо просто да живеете ден за ден. Точно като вашите страсти, целите ви са неща, които ви тласкат напред, които ви дават сила да продължите да се борите и които ви помагат да станете по-добър човек.

Жена с цели в живота си автоматично е десет пъти по-привлекателна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама