Превърнете се в истинска дама, следвайки тези прости съвети


Превърнете се в истинска дама, следвайки тези прости съвети
Снимка: iStock

Всяко момиче мечтае за своя принц на бял кон, който един ден ще се появи в живота ѝ и ще я направи истински щастлива. Малко жени обаче се запитват- достойни ли са за истински принц? Ако искате мъжете да ви уважават и да се отнасят с вас като с истинска дама, започнете да се държите като такава Следвайте следните стъпки, за да промените поведението си и да привлечете хората, които искате:

Спрете да пиете, пушите и псувате

Максималното количество алкохол, разрешено на една истинска дама, е 1 чаша шампанско, сухо (неподсладено) вино или 1 коктейл. Най-добре е на първи срещи да се ограничите в безалкохолни коктейли, минерална вода или сок. Това ще ви позволи да поддържате контрол над себе си и ситуацията.

Не носете предизвикателни дрехи и не се дръжте вулгарно

Не създавайте проблеми на хората около вас. Истинската дама винаги е облечена според ситуацията, елегантно и семпло. Тя няма да носи супер мини пола и блуза с деколте за романтична вечеря или първа среща. Ако нямате рокли с дължина до коляното или стилни тоалети в гардероба си, време е да ги добавите.

Не мрънкайте и не бъдете капризни

Вие сте възрастна жена, а не малко глупаво момиче. Говорете с мъжа със същия тон, както бихте говорили с шефа си или някой, търсещ работа, дошъл на интервю във вашата компания. Емоционалната незрялост е непривлекателна за умните мъже.

Назовавайте нещата с правилните си имена

Не лъжете и не се преструвайте. Ако човекът наистина ви харесва, кажете му за това, което искате, веднага щом сте сигурни, че той е добър човек. Ако не ви предразположи да се отпуснете - спрете да говорите. Лошите хора ще внесат лоши събития в живота ви.

Отнасяйте се към всичко, което човек казва като истина - дори и да се съмнявате

Хората, които постоянно подозират другите на другите, много често лъжат. Докато не знаете със сигурност, че това е лъжа - считайте го за пълната истина. Но ако веднъж сте хванали човек в лъжа, кажете му, че не сте жена, която може да бъде разигравана! Дръжте се на ниво!

КАК ДА СЕ НАУЧИМ ДА РАЗПОЗНАВАМЕ ЗНАЦИТЕ НА СЪДБАТА

Ако мъж е направил нещо хубаво за вас, не забравяйте да му благодарите

Дори ако той просто ви подаде салфетка или ви отвори вратата. Благодарността за най-малките неща е знак, че вие сте истинска дама. Не е задължително с думи - мил поглед и усмивка са по-ценни от думите. Важно е мъжът да знае, че не гледате на него него като на даденост, а че го забелязвате и оценявате. Тогава той ще се погрижи за вас още повече.

Уважавайте обслужващия персонал - не забравяйте да благодарите за предоставените услуги, поне с кимване на главата и усмивка

Спрете разговора, ако сервитьорът се приближи: той е на работа, все още има много неща, нека да си свърши работата. Това показва уважение към другите.

Знайте как да контролирате емоциите си

Не се ядосвайте, не повишавайте тон и не крещете, говорете с нежно и сдържано, като истинска дама. Дори ако събеседникът повиши глас, истинската дама ще може да го постави на мястото си и да върне разговора в положителна посока. Използвайте най-ниската степен на тази емоция. Ако сте шокирани, изразете лека изненада. Истинска дама винаги е в добро настроение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама