Предмети, които ще привлекат пари и любов в живота ви


Предмети, които ще привлекат пари и любов в живота ви
Снимка: iStock/Guliver

Вярвате ли или не, някои предмети носят късмет! Ето кои са те, разкрива Zoom.mk

Подкова

Можете да ги намерите навсякъде и вероятно сте ги виждали в нечия къща, но знаете ли защо се смятат за символи на щастието? Традицията датира от древна Ирландия и нейните легенди и истории. Някои казват, че тя ще прогони всички лоши хора от къщата, а някои легенди твърдят, че тя отдалечава злите хора от притежателя си. Каквато и да е истината, поставете я над входната врата, за да защити къщата.

Костенурка

Както в Ирландия се смята, че е добре да има подкова в къщата, така и според правилата на Фън Шуй се смята, че костенурката защитава дома и е изключително силен символ. Независимо дали става дума за истинска костенурка или пластмасова версия, тя трябва да бъде здрава охрана на къщата и се поставя на входната врата.

ИНТЕРЕСНИ СУЕВЕРИЯ, СВЪРЗАНИ С ОГЛЕДАЛА

Бамбук

Китайската култура обяснява бамбука за растение, което е неразделна част от всеки дом. Броят на стъблата, които растението има, също е важен. Например растение с четири стъбла никога не трябва да се дава на никого, защото според неговата нумерология това е число, свързано със смърт и лош късмет.

Червен цвят

Червеното се свързва с щастието в няколко култури. Китайците винаги чакат Нова година, облечени в червено, и слагат парите в червени портмонета. В Индия много млади хора носят червени рокли като символ на целомъдрие и просперитет. Една ваза или червен килим ще са достатъчни, за да ви защитят.

Хамса амулет

Ръката на Хамса е символ в ислямската и еврейската история, култура и религия. Смята се за предпазен амулет и мнозина днес го носят като украшение. Някои истории предполагат, че ще ви предпази от "зло око".

Символ във вид на прасе

За разлика от други символи, прасето е символ на щастието по исторически, а не по религиозни причини. В Европа човек трябвало да бъде богат, за да има прасета.

Люспа от шаран

Някои хора носят снимка на деца в портфейлите си, а други носят люспи от шаран. В някои страни тази риба винаги се яде по време на празниците, а след това люспите се съхраняват, за да насърчат "щастието".

Жълъд

Независимо дали го държите в саксия или в джоба си, според традицията на северните страни в Европа, той ще ви пази и ще ви даде здраве и сила, здрава като дървото, на което растат жълъдите.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама