Ето какво ще ви сполети, ако убиете змия в двора си


Ето какво ще ви сполети, ако убиете змия в двора си
Снимка: iStock

Независимо дали сте авантюристи по природа, или не си падате по екстремни преживявания, то пред страха от змии всички са равни. Голяма част от хората споделят, че дори самата среща с влечугото, отровно или не, предизвиква паника в тях. 

Вижте още: Вечер не заспивайте, преди да сложите това под кревата си

В последните години има масов бум на змии по селските дворове, че дори и в градовете, което се дължи на тропичните месеци май и юни, които са придружени от слънце и много дъждове.

В страната ни се срещат 17 вида змии от 6 семейства, което нарежда България в челните места по брой видове в Европа.

За щастие обаче само 5 вида от тях имат способността да произвеждат токсини, които са опасни за човешкото здраве. Змиите рядко пускат отровата си, защото я пазят за улов и в повечето случаи имат суха предупредителна захапка, когато усетят заплаха.

Нашите прадеди свързвали змията с подземното царство, с коварството и греха, но вярвали, че убийството на това влечуго ще им донесе много лош късмет.

Вижте още: Пророчествата на феномена дядо Влайчо, които ще смразят кръвта ви

Според народните предания, ако домът ви е в процес на строеж и около него се настани змия, това е знак за благополучие, успех и разбирателство в семейството, което ще живее в този дом.

Ако в градината ви припълзява змия, в никакъв случай не я убивайте, а се уверете, че просто ще излезе навън, защото иначе може да ви споходят нещастия.

Ако видите змия на прага на дома си, това според нашите предци е било знак за предстоящи проблеми в семейството.

Вижте още: Никога не изхвърляйте водата, в която сте варили картофи, ето защо

За почитта към змиите от древността говорят и археологически находки, при които често са откривани върху оброчни плочки, артефакти и различни предмети с изображение на влечугото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама