Джил Байдън пише детска книжка за котката на Белия дом (СНИМКА)


Джил Байдън пише детска книжка за котката на Белия дом (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

Първата дама на САЩ Джил Байдън определено може да се похвали с разностранни интереси. Стана ясно, че съпругата на Джо Байдън пише детска книга с картинки за котката си Уилоу от Белия дом, която ще бъде публикувана през юни, предаде Асошиейтед прес.

Издателство Simon & Schuster обяви в сряда, че „Уилоу, котката на Белия дом“ (Willow the White House Cat) разказва как късокосместото таби се е озовава в официалната резиденция на президента на САЩ.

Повече за книжката

Котката впечатлява първата дама, след като скача на сцената, докато тя говори във ферма в Пенсилвания по време на президентската кампания през 2020 г. По-късно Джил Байдън осиновява котката и я кръщава на родния си град Уилоу Гроув, Пенсилвания.

„Докато Уилоу препуска от стая в стая, изследвайки историята в новия си дом, тя бързо научава за всички невероятни хора, благодарение на които Белият дом функционира“, каза Джил Байдън в съобщение на издателството. „Те посрещнаха Уилоу с любов и грижа, точно както посрещнаха мен и Джо, както и първите семейства, дошли преди нас, и всички хора, които стъпват в този дом“.

Вижте още: Парчето дърво, спасило Роуз от "Титаник, бе продадено за невероятна сума

„Създавайки много нови приятели по пътя си, пътешествието на Уилоу дава на света котешки поглед към всички тънкости на Белия дом“, добави тя.

Уилоу е единственият домашен любимец на семейство Байдън, което все още живее в официалната резиденция на президента на САЩ. Те имаха и три немски овчарски кучета. Първото им куче Чамп почина през 2021 г., а Мейджър и Командър вече не живеят в Белия дом, след като проявиха агресивно поведение към агенти на Сикрет сървис и членове на персонала на Белия дом.

„Уилоу, котката на Белия дом“ е написана в съавторство с авторката Алиса Сатин Капюсили и е илюстрирана от художничката Кейт Берубе.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама