Тези 6 неща ще се случат, ако тренирате редовно


Тези 6 неща ще се случат, ако тренирате редовно
Снимка: iStock/Guliver

Ако не сега, КОГА е моментът да се погрижите за духа и за тялото си? Има толкова много причини да тренираме. Ето някои от тях:

Дълъг и здравословен живот

Спортът е основната гаранция за здравето и правилното развитие на човек! Редовната физическа активност има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система, дихателната система, метаболизмът се ускорява, имунитетът се увеличава и ставате по-устойчиви на стрес.

Красив външен вид

Благодарение на редовното посещение на фитнес залата, мускулите ви ще станат по-еластични, вие ще сте по-привлекателни и грациозни. Упражненията са основният инструмент за постигане на идеалното тегло и съблазнителни форми!

Контрол на апетита

Изненадващо, но факт! Физическо натоварване регулира апетита. Ендорфините, които се освобождават от мозъка по време на тренировка, контролират апетита.

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПОЛЗИ ОТ ПИЛАТЕСА

Благоприятен ефект върху мозъка

По време на тренировките мозъкът получава голямо количество кислород, паметта се подобря, а концентрацията се увеличава.

Здрав сън

Благодарение на редовните тренировки във фитнес залата, сънят ви ще е по-спокоен и здравословен. Ще сложите край на постоянното събуждане през нощта.

Чудесно настроение

Благодарение на химичните вещества, освободени в мозъка по време на тренировка (по-специално хормонът на радостта - ендорфин), чувството за тревожност, депресия, гняв и стрес изчезва далеч и за дълго време.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама