Упражнения за тяло като на балерина


Упражнения за тяло като на балерина
Снимка: iStock/Guliver

Искате ли да имате перфектни бедра като на балерините, тялото ви да е изваяно, а стойката ви да е изправена и грациозна?

Упражненията по боди-балет ще ви помогнат много повече от фитнеса и кляканията, като освен, че ще се сдобиете с прекрасна фигура, ще станете и много пластични.

Всяко упражнение повтаряйте по 10-20 пъти в едната и в другата посока. Не само ще отслабнете, но и ще се стегнете, защото с тях се напрягат мускулите на бедрата и дупето.

Но помнете – трябва да бъдете постоянни и търпеливи. Добрите резултати изискват време.

Упражнение 1

Застанете в изправена поза (не забравяйте, че едно от най-важните неща за балерините е изправеният гръб), приберете корема, съберете краката заедно. Сега се повдигнете на пръсти, като вдигнете дясната ръка и изтеглите тялото си по посока на изпънатата нагоре ръка.

Повторете упражнението няколко пъти, като сменяте ръката.

Упражнение 2

В изправено положение сме. Сега направете крачка напред с единия крак и сгънете краката в колената, протегнете тялото след ръката, като я изтеглите напред и леко надолу. Повторете, като смените местата на крака и ръката.

Упражнение 3

Съберете краката заедно, извърнете главата настрани. Повдигнете едната ръка, сгънете я на нивото на гърдите. След това плавно я отпуснете и я изтеглете напред. Повторете същото, като смените ръката.

Упражнение 4 

Краката отново са събрани заедно, а пръстите раздалечени встрани. Повдигнете единия крак пред себе си, леко отпуснете тялото назад и изнесете едната ръка встрани.

Сега сгънете ръката и обърнете дланта нагоре, а с другата ръка се дръжте за гърба на стола. Повторете, като направите упражнението и с другата ръка.

 Упражнение 5

Краката са събрани и сте изправени. Започнете да правите полуклекове, като тялото ви е леко наклонено встрани. При това повдигнете ръка над главата и я сгъвайте в страната на наклона. С другата ръка се задържайте за гърба на стола. Повторете наклоните в другата посока.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама