Груб разкош: Първата колекция на Шон Макгър за Alexander McQuuen (ВИДЕО)


Груб разкош: Първата колекция на Шон Макгър за Alexander McQuuen (ВИДЕО)
Снимка: Instagram

Модната индустрия бе затаила дъх, за да приветства първата колекция на дизайнера Шон Макгър за модна къща Alexander McQueen. Ревюто се състоя в индустриален склад в Париж, а линията предизвика фурор и бе обявена като "груб разкош".

Сравнително неизвестният 35-годишен дизайнер наследи Сара Бъртън, която беше творчески директор на модната къща 14 години.

Бъртън, която се раздели с бранда през миналия сезон, се вписа в мрачно романтичния дух на марката след внезапната и трагична смърт на нейния основател новатор.

Вижте още: 4 начина да носите бижута като "мафиотска съпруга" (СНИМКИ)

Обявена като "груб разкош" и с цел да "разкрие скритото животно в себе си", първата колекция на Макгър резонира с основните принципи, заложени от Александър Маккуин - съчетание на готически чар, провокация, ода за историческата мода и драматизъм, който е отличителният белег на марката.

Как протече модното шоу?

Ревюто започна с модел, който излезе от сенките в зловещо усукана черна ламинирана рокля, която сякаш поглъщаше целите ръце - поразителен образ на ограничение, който се появяваше отново през цялата колекция. Темата за завързването се повтаряше в шнурове, увиващи се около прилепнали дънки, и солидни ботуши, преобразяващи се в конски копита, влачещи се опашки и зловещи широки кожени палта.

Понякога обаче в роклите с ръкави като от Ренесанса и обемистите плетива липсваше финесът, свързван с модната къща. Въпреки обещаващите моменти на дързост, Макгър даде предимство на подхода "играй на сигурно" пред риска от грешна стъпка заради новаторство.

Въпреки всичко закачливите творения на Макгър излъчват оптимизъм, отбеляза Асошиейтед прес.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама