Трябва ли да пиете добавки като част от бюти рутината


Трябва ли да пиете добавки като част от бюти рутината
Снимка: iStock/Guliver

Знаете, че правилната рутинна грижа за кожата, която включва серуми, хидратанти, масла и тонери, може да помогне на кожата ви да изглежда и да се чувства по най-добрия начин. Но какво да кажем за рутинната грижа за кожата през устата, подхранвана от хранителни добавки?

Добавките могат да бъдат полезни, ако имате дефицит на хранителни вещества в ежедневната ви диета. Въпреки това, могат ли добавките да бъдат също толкова ефективни, ако кожата ви се нуждае от малко тласък? Ето какво мислят дерматолозите.

Ползите от приема на перорални добавки

Оралните добавки могат да бъдат полезни, когато става въпрос за подпомагане на кожата ви да засияе отвътре. Според Еди Джао, съосновател на Yüli, авангардна линия за грижа за кожата, „Добрата рутинна грижа за кожата трябва да бъде изчерпателна, което означава, че трябва да вземем предвид не само продуктите, които използваме локално, но и да свържем здравето на кожата си с това как можем да го поддържаме вътрешно. Най-добрият пример? Да останете добре хидратирани.

Вижте още: Каква е разликата между слънцезащитен крем за деца и възрастни

„Пиенето на повече течности е най-ефективният начин да поддържате кожата плътна и хидратирана. Много продукти за грижа за кожата твърдят, че детоксикират... Самата кожа обаче не се детоксикира. Това трябва да се направи отвътре чрез подпомагане на имунната система и черния дроб. Оралните добавки могат да оптимизират тази подкрепа.“

Емили Келър, козметичен дерматолог, който вярва в силата на превантивната грижа за кожата, добавя:

„Локалното приложение на продуктите има своите ограничения спрямо размера на молекулата или факта, че не може да бъде съхранявани в кожата за дълги периоди от време. Оралните добавки ни позволяват да получим тези хранителни вещества в цялото тяло. Те работят за по-дълги периоди от време и могат да имат лечебен ефект отвътре навън. Освен това, ако имате дефицит на определен витамин, минерал или хранително вещество, което може пряко да повлияе на здравето на кожата ви, приемането на добавка може да задоволи нуждите на тялото ви, като същевременно подобри здравето на кожата.“

Оралните добавки могат да имат недостатъци

Ако използвате перорални добавки в рутинната си грижа за кожата, бъдете внимателни. Те могат да причинят неочаквани реакции, особено ако приемате твърде много добавки. Освен това, оптималното, което можете да направите за себе си, е да приемате витамини единствено след доказан дефицит в кръвта.

Кои добавки могат да подобрят кожата ви?

Колаген

Прилагането на колаген локално върху кожата ви не е начинът, защото той не работи в локална форма. Колагенът е важен за здравето на кожата, защото я поддържа плътна и я предпазва от увисване. Вместо да търсите продукти за грижа за кожата, съдържащи колаген, приемането на колаген през устата чрез костни бульони или добавки с колаген ще гарантира, че тялото ви го абсорбира и използва правилно.

Вижте още: 6 изпитани тайни за сияйна кожа от Роузи Хънтингтън-Уайтли

Бета каротин

Бета-каротинът е антиоксидант, който може да защити кожата от UV радиация и да намали риска от преждевременно стареене на кожата. Богатите на бета-каротин хранителни източници включват сладки картофи, моркови, тиква, пъпеш, кайсии, тъмни листни зеленчуци, като зеле, броколи, грах и червени и жълти чушки. Съчетаването на тези храни със здравословни мазнини, като зехтин, авокадо или ядки, може да увеличи усвояването на бета-каротин от тялото.

Биотин

Биотинът ще ви помогне да бъдете по-енергични и същевременно с това да имате ослепителен външен вид, сияйна кожа, здрави нокти и красива коса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама