Тайните за перфектна фигура на Зоуи Салдана


Тайните за перфектна фигура на Зоуи Салдана
Снимка: Getty Images/Guliver

Това лято ще гледаме Зоуи Салдана като Гамора в "Пазители на Галактиката 2", освен това тя наскоро започна собствена продуцентска компания със сестрите си, а също така е майка на 3 малки момчета, което е гаранция за забързано ежедневие. Въпреки това актрисата е уравновесена и щастлива. Тя споделя, че дължи това на факта, че знае своите цели и има много енергия. Нейното гориво? Чисто хранене, нейното семейство и решеност да приема красотата на всеки ден.

Диагностицирана с Тиреоидит на Хашимото през 2012, заедно с нарастващите нива на детското затлъстяване в латиноамериканската общност са я направили открит привърженик на чистото ядене. "Веднъж, когато разбереш нещата по-добре, не може да не те е грижа", казва тя. Това не й пречи да пийва чаша розе със сестрите й или пък да си похапва сладки. Зоуи е привърженик на правилото 80-20 (80% хубава храна и 20% угаждане на ден) към нещата и смята, че балансът е най-важен. 

Ето какво още споделя 38-годишната звезда в интервю за юнския брой на сп. Shape.

За тренировките й

"Между пътуванията, срещите, снимките, графиците са тежки за мен. Опитвам се да тренирам 3 пъти седмично, но не обичам да тренирам на един уред в продължение на 30 минути. Ако правя много кардио, това обикновено означава, че ще влача краката си до края на деня. Когато снимам, наистина не обичам да бъда стриктна с тренировките, тъй като работя по 16 часа на ден. Затова правя по 20-минутни интервали или във фитнеса, или вкъщи. Тогава тичам на място 30 секунди, след това клякам, нося тежка медицинска топка и повтарям това, докато се засили сърдечният ми ритъм."

Диетите не важат за нея

"Не вярвам в чийт дните, тъй като не съм привърженик на диетите. Опитвам се да не лишавам тялото си от нищо, тъй като когато ям само салати и протеини няколко дена, тялото ми започва да гладува за въглехидрати. Но когато се храня балансирано от всичко, мисля по-малко за храна и повече за всичко останало. Важно е да се храниш, за да живееш, а не да живееш, за да се храниш."

Философията й за храната: проста, свежа и чиста

"Обичам храна, която е чиста и свежа. Не купувам храни, които се продават в кутии и губя доверие на тези, които се продават в пластмаса. И започваме постепенно да ставаме вегетарианско семейство, тъй като обществото има много груба, нефункционираща и грешна представа за култивирането и произвеждането на месо. Затова ако трябва да платя повече, за да се храня по-добре, тогава просто ще балансирам разходите си по-разумно. Например, бих купила черен шоколад с годжи бери вместо млечен с наситени мазнини."

Перфекционизмът е мит

"Ако можехме да създаваме себе си, всички щяхме да сме перфектни. Но не можем, затова защо да не бъдем щастливи с това, което сме? Никога не съм искала да имам друга коса или тяло. И никога не съм мислила, че някой човек е грозен, докато не си отвори устата и неговото сърце е пълно със злоба." 

Beautiful photoshoot with @ninomunoz for @shape magazine. Pick up your copy today.

A post shared by Zoe Saldana (@zoesaldana) on May 22, 2017 at 4:01pm PDT

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама