Звезди създадоха плюшени мечета за добра кауза


Звезди създадоха  плюшени мечета за добра кауза

Някои от най-големите звезди в света са вложили артистичните си умения в проектирането на плюшени мечета, за да подпомогнат набирането на средства за благотворителна организация в Република Южна Африка, пише в. "Дейли експрес".

Сред знаменитостите, включили се в инициативата, са изпълнителите сър Елтън Джон и Джанет Джексън, актрисите Ева Лонгория, Никол Кидман и Шарън Стоун, дизайнерката Вивиан Уестууд и супермоделът Хайди Клум.

Проектираните от звездите плюшени мечета ще бъдат предложени на търг на "Сотбис" в Ню Йорк на 8 декември. Средствата от продажбата ще бъдат предоставени на организацията "Операция Боби Беър", чиято цел е да подпомага деца - жертви на сексуален тормоз.

Идеята за мечетата осенила основателката на благотворителното дружество Джаки Бранфийлд, след като осъзнала, че много деца се страхуват да разговарят с полицията или са твърде уплашени, за да съобщят за сексуално посегателство.

Търсейки начин да улесни комуникацията с тях, Бранфийлд започнала да използва плюшеното мече Боби Беър. Оказало се, че на потърпевшите дечица им е по-лесно да говорят и да споделят в компанията на играчката.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама