Куп звезди на премиерата на българския претендент за Оскар


Куп звезди на премиерата на българския претендент за Оскар

Снощи се състоя гала премиерата на българското предложение за номинация за Оскар "Пътят към Коста дел Маресме“.

Близо 400 души присъстваха на събитието в Cinema City. Сред гостите на премиерата бяха звездите от филма Димитър Рачков, Татяна Лолова, Любо Ковачев и режисьорът Иван Ничев.

За да пожелаят успех на лентата по червения килим минаха Любо Нейков, Параскева Джукелова, Евтим Милошев, Богдана Карадочева и др.

Интересът на медиите предизвикаха младите звезди на филма Кристиан Макаров, Стефан Попов и Анжела Недялкова, която пристигна от Холандия за специалното събитие. Голямата израелска звезда Мони Мошонов също присъства на българската премиера на филма, като той ще остане в страната ни едва за няколко часа.

Режисьор на първата ко-породукция между България и Израел е Иван Ничев, а актьорският състав включва едни от най-обичаните имена в българското кино - Татяна Лолова, Васил Михайлов, Георги Мамалев, Любомир Ковачев, Ернестина Шинова и Стоян Алексиев. Зрителите ще видят и първата драматична роля на Димитър Рачков. Към звездния състав на филма се присединява и Мони Мошонов.

Главните роли в романтичната драма са поверени на младата звезда Анжела Недялкова (“Аве“), изключителния дебютант Кристиан Макаров и впечатляващия Стефан Попов.

"Пътят към Коста дел Маресме“ ще се бори за номинация за наградата на американската филмова академия под заглавието "Българска рапсодия“.

"Пътят към Коста дел Маресме“ ще бъде в киносалоните в страната от 5 декември.

За филма:

Майсторски заснет, филмът поставя тази романтична история в контекста на едно от най-трудните времена в човешката история. Време, в което властва контраста между омразата и любовта.

Мони (Кристиан Макаров) е млад българин от еврейски произход. Втората световна война е в разгара си, а Третият Райх задължава всичките си съюзници да предадат евреите по своите земи. Въпреки тези събития тийнейджърът Мони се интересува повече от уроците и първите целувки. Приятелят му Жожо (Стефан Попов) е неизменно с него и му помага в свалките. Когато семейството на Мони отива в Кавала, за да търси съпруг за сестра му, той се запознава с Шели (Анжела Недялкова). Тя е приказно 17-годишно момиче, което бързо превзема срамежливото сърце на Мони. Скоро, обаче красивата Рашел вижда Жожо и тригълникът между тримата тийнейджъри се заплита.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама