Избраха българското предложение за чуждоезичен Оскар


Избраха българското предложение за чуждоезичен Оскар

Националният съвет за кино, в ролята си на комисия по определянето на български филм за участие в надпреварата за 88-ите награди “Оскар” за чуждоезичен филм на Американската филмова академия, избра това да бъде филмът "Съдилището" на режисьора Стефан Командарев.

За втори път филм на Стефан Командарев ще представя България в съревнованието за чуждоезичен "Оскар” след "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, който през 2009 беше избран и достигна до шортлистата с деветте най-добри чуждоезични филми.

В лентата участват Асен Блатечки, Мики Манойлович, Ованес Торосян, Ина Николова, Васил Василев-Зуека, Параскева Джукелова, Христо Мутафчиев

Филмът разказва историята на Митьо и неговия син Васко, които живеят в беден район в близост до българо-турско-гръцката граница. Митьо е загубил всичко, което някога е имало значение за него – съпругата си, работата си и доверието на сина си. За да спаси поне връзката с детето си, Митьо трябва да намери опрощение и да плати за греха си, извършен преди 25 години.

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама