Бионсе триумфира на видео музикалните награди на MTV


Бионсе триумфира на видео музикалните награди  на MTV
Снимка: Getty Images/Guliver

Бионсе и Майли Сайръс доминираха на церемонията за видео музикалните награди на MTV в Ингълууд, Калифорния, като Бионсе спечели отличието за цялостни постижения и разтърси сцената с изпълненията си, а най-желаната награда - за видеоклип на годината взе Майли Сайръс, съобщиха световните информационни агенции.

Освен специалната награда "Авангард" на името на Майкъл Джексън, която е отличието за цялостни постижения на MTV, Бионсе получи наградата за сътрудничество за песента си с Джей Зи "Drunk In Love" и наградата за най-добро видео с послание за "Pretty Hurts". Видео на годината обаче стана "Wrecking Ball" на Майли Сайръс.

Бионсе закри раздаването на видео музикалните награди на MTV с епично 20-минутно изпълнение, като на сцената към нея се присъединиха съпругът й Джей Зи и дъщеря й. Тя пя и танцува в трико с метален цвят, докато двегодишната Блу Айви и Джей Зи гледаха от публиката, когато дивата заяви "MTV, добре дошли в моя свят".

Въпреки слуховете за раздяла, семейството бе заедно на сцената, когато Бионсе получи специалната награда "Авангард" на името на Майкъл Джексън за принос към музиката. Джей Зи нарече съпругата си "най-великия жив изпълнител".

Със сълзи на очи Бионсе благодари на публиката и погледна към Джей Зи и дъщеря си и им каза, че ги обича.

Изпълнението на Бионсе с лекота задмина представянето на съперничките й, макар и Майли Сайръс да я измести в най-желаната награда за видеоклип на годината с "Wrecking Ball".

След скандала с предизвикателното й изпълнение на церемонията за видео музикалните награди на MTV миналата година младата певица този път предпочете да остана на заден план и изпрати на сцената безработен да получи статуетката й.

"Благодаря Ви, казвам се Джеси и приемам наградата от името на 1,6 милиона избягали от къщи и бездомни младежи в САЩ, които гладуват, объркани и изплашени за живота си. Знам това, защото съм един от тях" - каза младият мъж под погледа на просълзената Майли. "Макар да не ме забелязвате на улицата, имам същите мечти, които са ви довели тук".

Двучасовото шоу беше по-кротко от предишни церемонии, известни с режисираните си скандали. Най-шокиращият момент беше танцът на Ники Минаж, докато изпълняваше "Анаконда" в първите минути и проблемите с тоалета й, когато се присъедини към Ариана Гранде и Джеси Джей за "Bang, Bang".

Публиката хареса много Тейлър Суифт, която изпълни новия си сингъл "Shake It Off".

Иги Азалия и Рита Ора се появиха на сцената като жени-паяци за изпълнението на хита си "Black Widow".

Шоуто започна с изпълнение на Ариана Гранде и хита й "Break Free". Тя спечели наградата за най-добро поп видео с "Problem" с Иги Азалия, но в категорията за най-добър видеоклип на певица отстъпи пред Кейти Пери и клипа й "Dark Horse" с Джеси Джей.

За наградата Кейти Пери измести също Бионсе ("Partition") и Лорд ("Royals"). Лорд победи в категорията за най-добро рок видео с "Royals", като надделя над "Арктик мънкис", "Блек кийс", "Имеджин дрегънс" и "Линкин Парк".

Ед Шийран спечели приза за най-добър видеоклип на певец със "Sing", като успя да измести Еминем, Джон Леджънд, Фарел Уилямс и Сам Смит. Дрейк спечели наградата за хип-хоп за "Hold On (We're Going Home)" с Маджид Джордан.

Наградата за най-добра хореография получи Сиа с "Chandelier", а за операторско майсторство "Pretty Hurts" на Бионсе. Наградата за сценография взе "Reflektor" на "Аркейд файър", за монтаж - "Rap God" на Еминем, за визуални ефекти - "The Wrining's on the Wall на "ОК гоу", а за режисура - "Turn Down for What" на Диджей Снейк и Лил Джон.

Наградата за перспективни изпълнители спечелиха "Фифт хармъни" с "Miss Movin On".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама