Внимавайте: Тези зодии са много параноични


Внимавайте: Тези зодии са много параноични
Снимка: iStock

От клинична гледна точка параноята е психологическо разстройство, което произлиза от чувство на безсилие и изолация. Параноичните хора са тревожни, уплашени, подозрителни и склонни да мислят, че светът е на път да ги вземе. Те дори могат да приемат лошото време лично.

Въпреки че е оправдано да се тревожите за законни заплахи, параноичните хора се тревожат за всичко. Те дори се притесняват, че се притесняват твърде много. Тъй като се отнасят към хората като към потенциални врагове, те отчуждават другите и това се превръща в порочен кръг.

Ето кои са двете зодии, които са най-склонни към параноично мислене.

Скорпион

Управители на осми дом и естествено интензивни, Скорпионите могат да видят тъмната страна във всичко, дори ако трябва да го измислят. Потайни и хитри, те са майстори на измамата, така че често очакват, че всички останали също лъжат. Оказва се, че в много случаи просто проектират. От всички признаци са най-вероятно да са израснали в опасна среда и когато не сте свикнали със сигурността, винаги гледате през рамо, чакайки нещо да се обърка. Тъжното и трагично е, че в повечето случаи такава остра параноя се превръща в самоизпълняващо се пророчество. В екстремни случаи някои Скорпиони просто няма да се чувстват комфортно, освен ако не се случват лоши неща.

Овен

Като огнен знак, управляван от Марс – планетата на воините – Овенът е роден лидер, който се бори и се стреми да заеме и запази първото място във всяка йерархия и подредба. Но както се казва, на върха е самотно. Всички останали също искат да бъдат номер едно. За Овена това означава, че всички останали винаги се стремят към своето първо място – кроят интриги,  клюкарстват, подкопават и се подчиняват, докато се преструват, че са най-добрият им приятел, довереник и най-надеждният личен съветник. Подобно на бос на мафията, който не може да се довери на никого, Овенът вижда всеки като потенциален нападател.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама