Любовни хроники: Джони Кеш и Джун Картър


Любовни хроники: Джони Кеш и Джун Картър
Снимка: Getty Images

Най-емблематичната любовна история в кънтри музиката, Джони Кеш и Джун Картър, може да се похвалят с романс, който надхвърля времето, пристрастяването и славата. Джони Кеш и Джун Картър остават и до днес една от най-известните и прославени връзки на 20-ти век. Но пътят към този краен резултат не е бил лесен — и Кеш, и Картър са преодолели стотици лични препятствия.

Родена в Мейс Спрингс, Вирджиния, на 23 юни 1929 година, Валери Джун Картър е отгледана от музиканти. През 40-те години на миналия век Джун, заедно с майка си и двете си сестри Хелън и Анита, сформират групата The Carter Sisters - пътували из страната, имали радиопредавания и накрая се присъединили към актьорския състав на Grand Ole Opry. Именно на сцената на Grand Ole Opry Джун се запознала с певеца Карл Смит, за когото се омъжва през 1952. Заедно имат една дъщеря, Карлийн, която също става успешен кънтри музикант.

Джей Ар Кеш е роден в окръг Кливланд, Арканзас на 26 февруари 1932 г. По-късно Кеш сменя името си на Джони, защото във Военновъздушните сили не приемат инициали за име. Малко преди да замине за Германия през 1951 година, той се срещал с Вивиан Либерто. По време на службата на Кеш двамата си разменили огромен обем писма и когато той се завръща в Щатите през 1954, те се оженили и се радвали на своите четири дъщери: Розан, Кати, Синди и Тара.

През юли 1956 Джони Кеш дебютирал на сцената на Grand Ole Opry. Певецът Карл Смит приветствал Кеш в шоуто, но запознанството зад кулисите, оказало най-голямо въздействие върху Кеш – това с Джун Картър.

„Винаги съм искал да се запозная с теб“, казал ѝ Кеш, който е израснал, слушайки музиката на The Carter Sisters. Картър, току-що върнала се от турне с Елвис Пресли, отговорила: „Имам чувството, че вече те познавам“.

До началото на 60-те години на миналия век Картър редовно обикаляла с Кеш като резервен певец, дуетен партньор и артист. По това време тя вече била разведена с Карл Смит, но повторно омъжена за полицай на име Едуин Никс. Някъде в този период пламнала искрата между двамата, но двойката била относително предпазлива през годините.

През 60-те години бракът на Кеш се разпаднал поради честите му отсъствия, изневери, зависимости и отменени концертни изяви. Той дори бил арестуван 7 пъти. Човекът, помогнал му да излезе от този ад, била именно Джун.

Кеш ѝ предложил брак на сцена в Лондон пред 7000 човека през февруари 1968 г. Оженили се само няколко седмици по-късно. Двамата продължили да развиват музикалните си кариери в продължение на много години, споделяйки награди Грами през 1967 и 1970 в допълнение към индивидуалните си награди. Единственото им дете, Джон Картър Кеш, е роден през 1970 г.

Двойката останала заедно до края на живота си, споделяйки 30 години брак и 40 години съвместна кариера. Любовта между двамата била толкова несломима, че дори почиват само с 4 месеца разлика - Картър през май 2003, а Кеш през септември.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама