Психолог: 3 навика на хронично самотните жени


Психолог: 3 навика на хронично самотните жени
Снимка: iStock/Guliver

Не е лесно да живееш сам или да си самотен и това са често срещани поведения или 3 навика на хронично самотните хора.

Вижте още: 5 сигурни знака, че това е любов от пръв поглед

Любовта е сложна човешка връзка, затова по света има все повече необвързани хора . Терминът „хронично самотен“ стана вaйръл в TikTok, като гледанията на тези видеоклипове надхвърлят 10 милиона по целия свят. Има два вида несемейни: необвързани, които са щастливи да бъдат необвързани, и необвързани, които не са щастливи да бъдат необвързани, каза терапевтът Ейми Чан пред The ​​Daily Mail.

„Има хора, които са самотни и го намират за болезнено, но мисля, че е по-добре, защото ги мотивира да опитат различни неща“, казва Чен и добавя: „Най-трудното нещо е, когато се справят добре в живота и не са наистина нещастни, така че те нямат болезнена точка, която да ги мотивира да излязат извън зоната си на комфорт."

Въз основа на своя опит в работата с клиенти, Чан е идентифицирала три модела на поведение, които са общи за хората, които са „хронично самотни“:

1. Те ​​са фокусирани върху "не"

Един от моделите, които Чен забелязва в работата си, е, че тези, които остават необвързани за дълго време, са хора, които обичат да казват „не“.

„Забелязах, че много от моите клиенти просто казват „не“ и изгонват хората, дори преди да са им дали шанс“, каза Чен. "Те никога не позволяват на връзката да има потенциала да се развие, защото имат идея в главата си какво искат и може би това не е това, от което се нуждаят."

Според Чен такива хора обикновено са много придирчиви и могат да се фокусират твърде много върху недостатъците на другия. Те имат образ на човека в главата си и се чувстват повече за задоволяване на егото си, отколкото за създаване на значима връзка.

2. Те саботират връзките си

Друга характеристика на хронично самотните хора е, че са склонни да саботират връзките си. Според нея един от начините за саботиране на връзки е инвестирането в недостъпни хора.

„Най-често обвиняват града, в който живеят или казват, че всички момчета са такива или всички момичета са такива, без да навлизат в причините“, казва тя. „Много често срещана причина хората да имат този хроничен модел да се чувстват привлечени или да се срещат с недостъпни хора е, че това е удобен начин за избягване на интимност.

Когато ги попитат, те може да кажат, че нямат тип, но Чен казва друго. Въпреки че може да не е физически тип, необвързаните, които остават необвързани за дълго време, може да имат „емоционален тип“, обяснява тя. „Може да е безпокойство, недостъпност, каквото и да е.

Вижте още: 6 очарователни неща, които мъжете правят, на които жените не могат да устоят

3. Не се показват и се крият

Независимо дали става въпрос за липса на време в натоварен работен график или нежелание да се срещат с нови хора, друг модел, който Чен е забелязал сред хората, които остават необвързани, е, че те не правят място за срещи в живота си.

„Има много митове за любовта и връзките, които хората смятат за верни. Една от тях е: любовта се случва, когато най-малко я очакваш, казва Чен, след което добавя. 

На такива хора им е удобно да бъдат сами.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама