Най-големият лукс в любовта е да се приемем такива, каквито сме


Най-големият лукс в любовта е да се приемем такива, каквито сме
Снимка: iStock/Guliver

Когато започнем да се срещаме с някого или влизаме във връзка, често се опитваме да променим партньорите си. По този начин ние искаме да ги доближим до идеала, който сме си начертали в мечтите и фантазиите си. Тази дейност по правило не носи никакви резултати, тъй като човек може да промени нещо в себе си само когато иска.

Въпреки че животът би бил много по-прост, ако се приехме един друг такива, каквито сме, изглежда, че за повечето хора това е невъзможна задача. Оттук нараства и броят на разбитите сърца и разводите.

„И така, какво да правя?“, ще попитате. Отговорът е прост: Ако искате да изградите наистина здрави и хармонични отношения, трябва да приемете своите близки каквито са. Не им измисляйте качества, които не притежават, не се опитвайте да им налагате нещо ново и противно на техните убеждения.

В крайна сметка не сте във връзка с човек, който може да се превъзпита или преустрои. Ако се опитате да контролирате или превъзпитате, можете да забравите за щастлив съюз. Това просто не е възможно.

Всеки човек е уникален по свой начин. А що се отнася до любовта, ние трябва да станем един екип с партньора си, използвайки всичките му сили и недостатъци, а не да се опитваме да „приспособяваме“ нуждите му към себе си.

Всеки човек е различен и уникален. Много е важно да се примирите с тази мисъл. Ако искате да запазите връзката си, разбира се. В противен случай можете да прекарате половината от живота си в търсене на идеалния партньор и в крайна сметка да останете сами.

Колкото по-рано осъзнаете, че никога не можете (и нямате право) да промените други хора, толкова по-лесно ще ви стане да изградите връзка. Ще приемете любимия си такъв, какъвто е, което означава, че ще сте готови за някои недоразумения, разногласия, които неизменно възникват, когато хората заживеят заедно в живота. Това е напълно естествен процес и се случва за абсолютно всички.

Да, това е животът: никой от нас не е перфектен, но ако хората искат да стигнат до общ знаменател, тогава могат да решат всеки проблем заедно.

Вместо да се критикувате един друг и да се опитвате да се промените, вие трябва да се мотивирате и вдъхновявате. А това означава да растете духовно и емоционално.

Хората, които искрено се обичат, могат да растат заедно, без да настояват или принуждават другия да се промени. Именно тези отношения са най-хармоничните и щастливи. И най-важното - именно те водят до факта, че партньорите се променят към по-добро.

Ако започнете да притискате половинката си, за да насилвате нещо, ще получите обратен резултат: човек не само няма да се промени, но ще стане още по-зле.

Затова дайте си един на друг този лукс - да останете себе си. Това е най-плодородната почва за растеж и промени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама