9 закона на щастливата връзка


9 закона на щастливата връзка
Снимка: iStock

Ако искате да имате дълготрайна и щастлива връзка, следвайте тези закони.

1. Законът за приликата

Винаги привличаме в живота си такъв човек, какъвто по същество сме самите себе си. Като не ви е удобно в обкръжението, погледнете в собствената си душа. Щом си мислите, че имате късмет с хората, това е само защото самият вие сте едно цяло. Затова, ако искате да привлечете достоен човек в живота си, станете такъв човек.

2. Законът за причините и следствието

Получаваме това, което даваме. Отнасяйте се към партньора си така, както бихте искали той да се отнася с вас.

Вижте още: 3 начина да спечелите сърцето на добър мъж

3. Законът на любовта

Всички ние: и мъжете, и жените, наистина имаме нужда от любов. Любовта означава приемане, искреност, нежност, загриженост, готовност да даваш и да бъдеш отговорна, доверие, безкористност, щедрост. И колкото повече проявяваме тези качества, толкова повече получаваме в замяна.

Проявите като страх, ревност, зависимост, манипулация, контрол, претенции, неподчинение, разрушават отношенията и нямат нищо общо с любовта.

4. Законът за силата на словото

Знаете силата на думите. Думите могат да лекуват или убият. Внимавайте какво говорите. Етикети, обиди, противоречия създават рани в душата, които трудно се лекуват. Те имат необратим ефект. Защото в душата на всяко човешко същество живее дете, изпитващо страха да не бъде отхвърлено. Страхувайте се да подцените способността си да го нараните. Използвайте силата на думите само за мили думи, комплименти, подкрепа, подкрепа.

5. Законът за доверието

Доверието е жизнено важно за една истинска любяща връзка. Без него човек става подозрителен, неспокоен и изпълнен със страх, докато другият се чувства емоционално в капан, усеща, че не му е позволено да диша свободно. Ревността е страхът от самотата, ниско самочувствие и липса на любов към себе си. Доверието е неразделен елемент от истинската любов.

6. Законът за искреността

Хората често допускат, че обичаш ли някого, това е всичко - живот пълен с щастие напред. Но наистина любовта не е неподвижна, тя е като растение, което или расте и цъфти, или увехне и умира. Всичко зависи какво ще правим с него. Искреното общуване е като водата, без нея растението не може да оцелее. Говорете един с друг за вашите желания, нужди, вашите нагласи и чувства. Уведомете партньора си, че го обичате и цените. Никога не се страхувай да кажете вълшебните думи: "Обичам те." Не приемайте доброто си отношение за даденост. Говорете за чувствата си, не се страхувайте да хвалите партньора си. Искрената похвала, като слънцето за растение, ще вдъхне нов живот на отношенията ви. Защото във всеки от нас живее дете в себе си, което отчаяно се нуждае от одобрение и приемане.

Вижте още: За да намерите сродната си душа, трябва да преодолеете тези 4 страха

7. Законът за даването

Да обичате означава да давате част от себе си, без заплащане или резервация. Искате ли да получите любов, само трябва да я дадете. И колкото повече давате, толкова повече получавате. Любовта е като бумеранг, винаги се връща. Може би невинаги от човека на когото сте го дал, но пак ще се върне при вас. И ще се върне по сто. Същевременно е важно да помним, че запасът ни от любов е неограничен. Не го губим, когато даваме. И единственият начин да изгубим любовта вътре в себе си е да не я даряваме на другите.

Една от причините хората рядко изпитват любов, е защото чакат някой друг да ги заобича първи. Но звучи като музикантът, който казва: "Ще пусна музика само когато хората започнат да танцуват". Или да чакате жегата от лагерния огън, без да слагате дърва за огрев в него. Истинската любов е безусловна, тя не иска нищо в замяна. Тя не търпи бартера. Тайната формула за щастлива връзка през целия живот е винаги да обръщате внимание не на това, което можете да вземете, а на това, което можете да дадете.

8. Законът на докосването

Докосването е едно от най-мощните прояви на любовта, което разрушава бариерите и укрепва отношенията. Да докоснете човек означава да докоснете душата му. Може би затова, когато се обидим на някого, казваме "Не ме пипай!"

По-често прегръщайте любимия човек просто така, без сексуален мотив, се държите за ръце. 

Когато внимателно докоснем някого, се променя и нашата, и неговата физиология - нивата на хормона на стрес намаляват, нервната система се отпуска, имунната система се подобрява, емоционалното състояние Има мнение, че не прегръщаме ли 7-8 човека на ден, сме обречени на болести. Докосването, както нищо друго, красноречиво ни разказва за проявяването на любов.

9. Законът за свободата

Обичаме ли някого, трябва да му дадем свобода. Свободни да вземат сами решения, свободни да живеят както те искат, а не както ние искаме. Всички имаме нужда от личното си пространство. Хората трябва да са свободни във връзките, иначе се чувстват в капан. Обичате ли някого истински, трябва да уважавате желанията и нуждите му.

Невинаги е лесно да освободите този когото обичате, но няма друг начин. Житейската мъдрост ни казва: колкото повече свобода даваме на другите, толкова по-близо са те до нас.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама