6 тайни, които знаят само жените в дълбоко отдадени връзки


6 тайни, които знаят само жените в дълбоко отдадени връзки
Снимка: iStock

Може би сте се фокусирали върху кариерата си и времето е минавало. Може би просто никога не сте срещали "правилния". Но един ден откривате, че вашето независимо женско Аз вече е свързано с друг човек и животите ви започват да се смесват.

Дори и най-независимите хора могат да намерят начини да споделят живота, любовта, радостта, смеха и забавлението с правилния човек. Ще работите заедно, за да намерите печеливша полза в различни ситуации, но в крайна сметка всеки от вас ще трябва да прави компромиси.

Ето 6 тайни, които знаят само жените в дълбоко отдадени, дългосрочни връзки:

1. Комуникацията е съединител

Това е може би най-важното парче от пъзела. Това означава да поискате това, което желаете, и да говорите, когато нещо ви притеснява.

Това не е игра на отгатване или чакане и надежда, че другият човек ще го повдигне пръв. Става въпрос за директна комуникация по отношение на това какво искате и какво работи най-добре за всеки от вас.

Има значение и как общувате. Избягвайте да обвинявате, критикувате и атакувате другия човек. Това ще спре комуникацията веднага или още по-лошо, ще я отведе до друго ниво на казани обидни неща - всички те са неефективни.

Не можете да вземете обратно нещо, което вече е там. Не можете да не знаете какво знаете, така че бъдете много внимателни. Искате да общувате по начин, който ще насърчи другия човек да остане в разговора и да ви чуе.

2. Големите решения винаги трябва да се вземат заедно

Вземате ли решения заедно или един човек изглежда монополизира резултатите? Може да сте монополизаторът. И двамата трябва да чувстват, че имат думата в това, което се случва.

Търсете печеливша полза в дискусиите си. Опитайте се да бъдете отворени към това, което другият човек казва. Понякога резултатът може да е повече за един партньор, но тогава е много важно да се съсредоточите върху другия човек в друг момент.

3. Прекарването на време разделени и заедно създава хармония

Имате пълен контрол върху това как прекарвате времето си, когато живеете сами. Можете да останете до късно на работа или да излизате с приятели всяка вечер, без да засягате никой друг. Нещата се променят малко, когато имате половинка, но не е нужно да губите самоличността си.

Говорете помежду си за текущия ви начин на живот и какви елементи бихте искали да поддържате. Какви са вашите външни интереси? Колко време посвещавате на работа, училище, църква, хобита или активизъм? Какво ще кажете за времето "сами"?

Чувството за свързаност с партньора ви изисква да прекарвате известно време заедно през цялата седмица. Колко време ще зависи от вас и вашия партньор? Не се притеснявайте, ако нуждите ви не съвпадат естествено. Няма правилно или грешно време заедно. Направете компромис с това, което може да работи и за двама ви. Може би можете да се научите да участвате в някои от тези дейности заедно.

4. Определянето на роли по отношение на приятелите на другия помага на всички

Всички стигаме до връзката с приятели. Те са част от нашата система за поддръжка. Колко време всеки човек прекарва с приятели е индивидуална нужда. Прекарвате ли време, за да опознаете приятелите на партньора си, или всеки от тях държи това отделно? Или някъде по средата?

Прекарването на известно време с приятелите на всеки човек не трябва да води до загуба на самоличността ви. Някои хора в крайна сметка намират нов приятел във връзката на партньора си. Въпреки това е важно това да работи за всеки от вас като двойка.

5. Споразумението за степента на контакт, който имате със семействата си, е от ключово значение

Семейството играе важна роля в живота на много хора, понякога дори по-важна от приятелствата. Ако има семейна връзка между вас и/или вашия партньор, тогава е наистина важно да интегрирате връзката на двойката с тяхното семейство. Времето, което прекарвате с тях, зависи от вас и предпочитанията на вашия партньор.

Не всички хора имат близки връзки със семействата си по различни причини. Понякога сливането на различни култури или ценности в една връзка може да повлияе на степента на ангажираност с родителите на другия. Вие и вашият партньор трябва да определите степента на контакт със семействата по начин, който работи и за двама ви.

6. Разработването на финансов план за сега и за бъдещето прави нещата по-малко объркани

Това е огромен проблем за всяка двойка, независимо колко дълго са били сами. Някои хора виждат парите като сила в отношенията. Това не е здравословно. Отново, става дума за съвместна работа за формиране на система, която е добра и за двама ви.

Ще трябва да решите дали ще комбинирате парите си или ще ги държите отделно. Дори и да държите парите си разделени, пак трябва да вземете решение за финансовите си цели като двойка.

Някои хора държат финансите си разделени, но се обединяват по отношение на финансовите си цели като двойка и могат да изберат да имат обща сметка за домашни разходи, ваканции и спестявания. Наличието на споделени финансови цели за бъдещето е изключително важно за поддържането на сигурна привързаност, защото можете да видите как ще изпълните бъдещето си заедно.

Според изследвания поведението на финансовия мениджмънт оказва влияние върху качеството на взаимоотношенията, както и върху субективното благосъстояние на хората в една връзка и динамиката на връзката им. Кредитният мениджмънт и застрахователното поведение са най-важни за качеството на отношенията между партньорите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама