6 очарователни неща, които мъжете правят, на които жените не могат да устоят


6 очарователни неща, които мъжете правят, на които жените не могат да устоят
Снимка: iStock

Това са някои от нещата, които жените намират за изключително очарователни в мъжете. Те направо не могат да им устоят.

1. Добър зрителен контакт

Контактът с очите е мощен стимулатор на обич. Проучване от 1998 г., публикувано в Journal of Research and Personality, в което двама непознати са били помолени да се гледат в очите в продължение на две минути, установи, че това в някои случаи е достатъчно, за да предизвикат страстни чувства един към друг.

2. Хубав аромат

Мъж, който ухае добре, е наистина привлекателен. Затова е много важно какъв парфюм има мъжът.

3. Невербални сигнали

Изследване, публикувано през 2016 г., предполага, че жените намират уважението към невербалните сигнали за привлекателно, защото това показва способността на потенциалния партньор да разбира и реагира на емоциите им, демонстрирайки качества като емпатия, внимание и добри комуникационни умения, които са високо ценени във връзките. Проучванията показват, че откритите, експанзивни невербални прояви, като добра стойка и директен зрителен контакт, са красиви, тъй като те сигнализират за увереност и потенциално доминиране, като допълнително увеличават възприеманата желаност на човека като партньор.

4. Внимателно изслушване

Жените наистина оценяват, когато мъжът срещу тях ги изслушва. Когато той обръща внимание на нещата, които му говорите и наистина се интересува от нещата, които ви вълнуват.

5. Стилни аксесоари

Както се казва: По дрехите посрещат, по ума изпращат. Това се отнася за мъжкия външен вид. Един добре облечен мъж определено привлича женското внимание.

6. Отваря ви вратите

Рицарството не е мъртво. Човек, който отваря врати за жена, показва, че е възпитан добре. В проучване от 2019 г. относно предпочитанията на половинката на жените изследователите казаха: Доказателствата показват, че много жени – дори тези, които желаят егалитарни отношения – искат мъжът да бъде джентълмен, като например плаща за срещи и отваря врати за тях.

Жените оценяват специфични традиционни роли на пола, които показват рицарство, което може да се възприеме като положителен сигнал за избор на партньор. Много жени смятат, че е положителен знак, когато мъж държи вратата отворена за тях.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама