10 начина да промените нездравословните навици в отношенията


10 начина да промените нездравословните навици в отношенията
Снимка: iStock

Когато сте готови да продължите напред с живота си и да се подобрите, има стъпки, които да ви придвижат към по-здрава връзка. Ако не сте съвсем готови, отделете време, за да се излекувате, след което практикувайте стъпките.

Ето 10 начина да промените нездравословните навици в отношенията, които непрекъснато се повтарят:

1. Бъдете мили и нежни към себе си

Когато нещата не вървят така, както бихте искали, е лесно да осъдите себе си. Вместо това бъдете мили и нежни. Знайте, че всяка връзка - здравословна и нездравословна - служи на определена цел.

Всяка връзка е там, за да се учите и да растете от нея. Най-важното е как реагирате на това, което ви се случва.

2. Не приемайте нещата лично

Каквото и да е направил или не искал да направи вашият партньор, или как се е отнесъл с вас, се основава на неговото ниво на почтеност (т.е. кой е той и къде се намира в живота си).

Просто вие сте човекът, който се появил по това време. Разбирането на това ще ви помогне по-добре да не приемате нещата лично.

3. Помислете върху ролята си във взаимоотношенията – минали и настоящи

Помислете върху същите проблеми и предизвикателства, които продължават да възникват в тази и минали връзки. Помислете как сте допринесли за тези проблеми и предизвикателства.

Например, предизвикахте ли тревожни ситуации или ескалирахте нещата, като реагирахте прекалено? Какви нездравословни качества и черти споделят хората, с които сте били? Защо предполагате, че сте привлекли този тип хора в живота си? Какви уроци трябва да научите от това, че сте с тях? 

4. Подгответе се, като извършите вътрешната работа

След като разберете как сте допринесли за проблемите и предизвикателствата във вашите взаимоотношения, направете вътрешна работа, за да се подобрите в тези области.

Например, ако сте били склонни да избягвате конфронтация, когато възникнат неприятни ситуации, ще искате да работите върху възможността да изразите себе си в момента. Вашите най-големи възможности за растеж се случват в ситуации, в които се чувствате особено предизвикателни.

5. Изяснете какво искате

Определете първите пет до седем неща, които са най-важни за вас във вашия идеален партньор и връзка. Да речем, че искате партньор, който е лоялен, надежден, привързан, добър комуникатор, интелигентен и активен.

Да приемем, че искате да имате смислена връзка, която протича с лекота и е честна, подкрепяща и уважителна. Ако сте ясни какво искате, ви е по-лесно да останете на път, вместо да бъдете отклонени от грешните хора и взаимоотношения.

6. Практикувайте да бъдете това, което искате

Ние привличаме това, което сме и което сме - не това, което искаме. За качествата, които идентифицирахте в точка 5, практикувайте да бъдете същите тези качества със себе си и в отношенията си с приятели, семейство и колеги. Колкото повече въплъщавате тези качества, толкова повече ще привлечете партньор и връзка с тези качества.

7. Фокусирайте се върху това, което искате

Ако сте склонни да мислите за това, което не искате, нещата, които не искате, ще продължат да се появяват. Вместо това, фокусирайте се върху първите пет до седем неща, които са най-важни за вас във вашия идеален партньор и връзка.

8. Изберете в полза на това, което желаете

Краткосрочните решения и избори имат по-дългосрочни последствия. Винаги, когато имате избор или решение, уверете се, че вървите към това, което искате. Запитайте се: „Правя ли избор, който ще ме приближи до това, което искам?“ Вашият отговор ще покаже какво трябва да направите.

9. Доверие в процеса и резултата

В човешката природа е да иска да чувства контрол над нещата, включително любовта. Когато откриете, че се опитвате да контролирате всичко, ще се почувствате стресирани, притеснени, загрижени и не можете да се отпуснете. Когато сте ясни и фокусирани върху това, което желаете, избирайки в полза на тези неща и вярвайки в процеса, резултатът става по-лесен.

Когато можете наистина да разберете, че всичко се случва за ваше по-добро, ще можете да се отпуснете по-лесно и да се доверите на това, което трябва да бъде.

10. Настанете се комфортно с неизвестното

Насладете се на непознатото, като разширите зоната си на комфорт. Причината, поради която това е важно, е, че ще промените себе си по положителен начин, ще се срещнете с хора, които са различни, и ще бъдете третирани по начини, с които не сте свикнали. Всички тези сценарии представляват промяна.

Дори положителната промяна, която е извън зоната ви на комфорт, ще се почувства неудобно. Колкото повече разширявате зоната си на комфорт, толкова повече ще пътувате към любовта с лекота и удоволствие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама