Деси Баева открива изложба с женски портрети


Деси Баева открива изложба с женски портрети
Снимка: Деси Баева

Деси Баева, визуален артист, който живее и твори в Лондон, представя изложбата си Fragments. Изложбата се открива на 14 юли и може да бъде разгледана до 15 септември в столичната галерия Metta.

Fragments е изложба с портрети на жени, рисувани през последната година. Главният елемент във всяка една картина са фрагментите - парчета от колективно ДНК, обща история, микс от лица които виждаме всеки ден, плюс доза космически прах и мистерия. Портретите представят идеята, че именно жената е резервоар и пазител на мъдрост и информация събирана хиляди години преди нас и, ако се загледаш по-отблизо, ще успееш да видиш всичките истории изписани по нейното лице.

Работата на Деси Баева изследва темите за духовността, което означава всичко отвъд петте човешки сетива и нашето място и връзка с всичко във Вселената. Тя съчетава смели цветове и форми, като винаги търси свобода и перфектен баланс на непредвидими, но контролирани линии и текстури. Израства в малко градче в Родопите, което й помага да развие въображението си и да твори от дете. Днес работа ѝ носи специфично качество на сюрреалистичен сайкъделик сън. От мистични планини, ярки лица, чудати портали и Таро архетипи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама